Lynch til Norge

David Lynch kommer til Oslo. (Foto: Scanpix)
David Lynch kommer til Oslo. (Foto: Scanpix)

Mannen bak «Twin Peaks» og «Blue Velvet» kommer til Cinemateket i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): David Lynch kommer til Oslo i oktober. Den kjente filmskaperen er invitert av den norske Maharishi-stiftelsen i anledning 50-årsjubileet for transcendental meditasjon i Norge.

- Jeg har møtt David Lynch flere ganger tidligere gjennom organisasjonen. Han er en behagelig mann som gjør det han kan for å få snakke om «David Lynch Foundation». Dette er en organisasjon som jobber for å lære skolebarn transcendental meditasjon for å fremme kreativitet og harmoni og minske stress. Nå vil han at vi i Norge skal vite om denne muligheten, sier Odd Sverre Løset, som er leder for Maharishi-stiftelsen, til ABC Nyheter.

Lynch har utøvd meditasjonsformen i 36 år og jobber aktivt for å spre informasjon om teknikken.

- Transcendental meditasjon bygger på en eldgammel innsikt i naturlovene om hvordan man kan komme til stillere, dypere lag i seg selv. Ved økt stillhet i sitt sinn, mer ro og mindre stress får man økt kreativitet. Dette er en teknikk som har blitt dokumentert gjennom 700 forskningsrapporter. Den gir en hvile som er dypere enn søvn, sier Løset.

Mandag 18. oktober blir filmskaperen å treffe i Cinemateket der han vil snakke om filmene sine og sine ideer om film og filmkunst. Han vil delta i en timelang samtale i forkant av visningen av hans siste film, «Inland Empire». I tillegg vil han være til stede på private arrangementer i regi av Maharishi-stiftelsen. Billettsalget til Cinemateket starter allerede neste mandag.

Les mer om film i ABC Nyheter.

Personvernpolicy