– Franske gisler sett i live i Mali

De sju gislene som ble bortført av nordafrikanske al-Qaida-medlemmer i Niger for to uker siden ble søndag sett i live i fjellene nord i Mali, ifølge franske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem franskmenn, en togoleser og en madagasser ble kidnappet av al-Qaidas nordafrikanske gruppe AQIM i byen Arlit i Niger 16. september.

Søndag sa en av Frankrikes president Nicolas Sarkozys rådgivere at «vi har all grunn til å tro at gislene er i live.»

En malisk kilde med tilknytning til opprørsgruppen sa søndag at de sju gislene var blitt observert i live i fjellene nord i Mali, ikke langt fra grensen til Algerie.

– Vi er rede til å snakke med kidnapperne, var budskapet fra Sarkozys rådgiver.

Alle Frankrikes militære og diplomatiske ressurser i Vest-Afrika, samt etterretningsressurser, er mobilisert i arbeidet med å finne dem, opplyser fransk UD.

Militære ledere og antiterroreksperter møttes søndag i det sørlige Algerie for å diskutere den økende trusselen fra al-Qaida-tilknyttede opprørsgrupper i regionen.

AQIM la tidligere denne uken ut en kunngjøring over internett der gruppen hevdet at kidnappingen er en hevnaksjon etter et fransk militærtokt i juli, da franske og mauritanske styrker aksjonerte mot en al-Qaida-leir nord i Mali for å befri en 78 år gammel franskmann som var kidnappet. Sju opprørere ble drept i aksjonen, men franskmannen ble ikke funnet. (©NTB)

Personvernpolicy