Shelton sendte Vålerenga inne i gullkampen

VIFs Luton Shelton jubler etter å ha satt inn 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Brann på Ullevaal stadion i Oslo søndag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Vålerenga slo Brann 1-0 på Ullevaal og tangerte klubbrekorden fra 1983 med syv strake hjemmeseirer. Luton Shelton scoret vinnermålet.

Det var et mål som holder spennende liv i gullkampen, for avstanden opp til Rosenborg er nå bare fem poeng.

Søndag møtes de to topplagene på Lerkendal i det som ligner en seriefinale.

Martin Andresen har aldri trodd helt på gullmuligheten, men nå ser Vålerenga-treneren at det ikke lenger er utopi å hente inn trøndernes ledelse.

– Vi spiller en god fotballkamp, og jo, vi kan dra til Lerkendal og spille en gullkamp nå, sa Andresen, som ble hyllet av Klanen både under kampen og etter kampslutt.

Martin Andresen har virkelig fått fasong og spilleglede inn i årets VIF-utgave. Tapet av Moa er følbart, men det er stadig imponerende å se at Vålerenga både skaper sjanser og scorer mål uten storscoreren som er blitt en hit i Bundesliga.

- Jevnt mot RBK

– Trønderne må virkelig mobilisere for å slå oss, fortsatte Vålerenga-treneren etter kampslutt på Ullevaal.

– Jeg forventer en jevn fotballkamp søndag. Vi spiller på forskjellig måte. Det beste laget? Det svaret får vi på Lerkendal, sa Martin som med et smil nevnte den glimrende statistikken han hadde som spiller mot RBK under Nils Arne Eggen: 14 kamper uten tap...

Tapt, ei heller tapt poeng, har Vålerenga ikke gjort siden Moa pakket kofferten med kurs for Hannover: Fem strake seirer er fasiten.

– En pen prestasjon, men vi er svekket uten ham. Hvis noen skulle tro noe annet, understreket Andresen som var veldig fornøyd med 1. omgangen på Ullevaal søndag: – Den var veldig bra. Etter pause ble det litt for store rom – og litt for åpen fotball etter min smak.

Skadeskutt

Et skadeskutt og redusert Brann-lag la seg lavt mot seriens sterkeste hjemmelag fra start. Hassan El Fakiri, nå i en dyp og sentral midtbaneposisjon, hadde blikket festet på Mohammed Fellah. Og kampmønsteret ble forutsigbart og tydelig.

Vålerenga i førersetet og Brann i forsvar – med kontringer som eneste angrepsvåpen. Etter 25 minutter kom gjestenes gylne kontringssjanse: Erik Huseklepp dro seg elegant fri, men da var det slutt på elegansen.

Landslagsspilleren sleivet ballen utenfor i en posisjon da målet var fristende stort og åpent. Brann-muren holdt helt til det 34. minutt. En corner ble klarert ut til Mohammed Fellah. Han traff ballen som igjen traff Luton Shelton. En heldig styring, men et fortjent ledermål.

Holdt seg

Vålerenga-overtaket og kampmønsteret holdt seg etter pause. Morten Berre, stadig formsterk, hadde to store sjanser, Erik Huseklepp én. Men ingen av de nevnte er typiske målscorere, det ble nesten-mål.

Harmeet Singh sneiet tverrliggeren med et pent skudd, kampen levde, og underholdningsverdien var som alltid høy når Vålerenga spiller hjemme.

Dette var igjen en morsom eliteseriekamp på Ullevaal. Brann yppet seg med farlige kontringer, og debutant Diego hadde et meget farlig skuddforsøk. Men omgangen forble målløs. Hjemmelaget sikret en ny viktig trepoenger, den tiende på Ullevaal denne sesongen.

Med fem serierunder igjen er Brann ett av tre lag som kjemper for å unngå kvalifiseringsplassen. Molde, og Hønefoss som møter Start mandag kveld, er de to andre.

Brann-prestasjonen på Ullevaal søndag kveld var såpass bra at det er sannsynlig å tro at Bergens stolthet styrer unna den lite attraktive tredje sisteplassen på tabellen.

– Vi gjorde en bra prestasjon her på Ullevaal tross tapet, sa Brann-trener Rune Skarsfjord etter kampslutt. (©NTB)