Aalesund best ut på tabbekveld

Aalesund vant 2-1 hjemme over Haugesund og jubler etter lagets andre scoring. (Foto: Scanpix).

Begge lagene ga bort billige mål, men Aalesund omsatte i tillegg en egenprodusert sjanse i scoring mot Haugesund.

Dermed holdt det til 2-1-seier for Kjetil Rekdals menn på hjemmebane.

AaFKs Tor Hogne Aarøy og FKHs Nikola Djurdjic fikk hver sin gavepakke rett foran motstanderens mål og takket for det med å score. Før det hadde imidlertid Trond Fredriksen skutt inn 1-0 på flott vis, uten assistanse fra gavmilde motspillere.

Hjemme på Sunnmøre var det Aalesund som tok kommandoen tidlig i kampen. Etter banespillet å dømme, var det ikke ufortjent at midtbaneveteran Fredriksen sendte vertene i føringen.

Da Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen mistet ballen på nærmest uforståelig vis bare minuttet senere, var Alexander Mathisen påpasselig frampå og la inn foran det åpen målet. Der gjorde Tor Hogne Aarøy ingen feil og banket inn 2-0.

Gjestene skjerpet inn de mange pasningsfeilene innledningsvis og kom mer med midtveis i omgangen. Likevel kan de takke hjemmelaget for at de faktisk kom til en skikkelig mulighet like før pausen.

Aalesunds midtstoppere Daniel Arnefjord og Jonathan Tollås Nation rotet det skikkelig til på et innlegg, og ballen ble liggende perfekt foran beina på Haugesunds serbiske spiss Nikola Djurdjic. Sistnevnte sørget med den påfølgende scoringen for ny spenning som skulle vise seg å vare kampen ut.

Forsvarsfeilene uteble i annenomgangen, men vertene skapte likevel godt med sjanser og burde ha punktert kampen lenge før dommer Terje Hauge blåste av. (©NTB)