Børven med fire fulltreffere for Odd

Torgeir Børven storspilte og scoret fire mål for Odd Grenland. (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)
Torgeir Børven storspilte og scoret fire mål for Odd Grenland. (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)

Scoret fire ganger da Odd Grenland nedsablet Sandefjord med 5-0 på eget gress.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette var virkelig moro. Alt fungerte, og da kan jeg ikke klage, sa Børven etter kampslutt til TV 2 Sport.

Odds trener Dag Eilev Fagermo skrøt 18-åringen opp i skyene etter fire scoringer, hvorav to av det flotte slaget.

– Han er et kjempetalent, og jeg ser fram til at han skal utvikle seg videre her i Odd, sa Fagermo, som var svært fornøyd med spillerne og den innsatsen de la for dagen.

– All ære til spillerne. De jobbet knallhardt, og da er jeg fornøyd, sa han.

Iskald avslutter

Firemålsscorer Børven kommer opprinnelig fra Øystese, men ble oppdaget da han begynte på Toppidrettsgymnaset i Telemark i 2007. A-lagsdebuten fikk han som 17-åring i en cupkamp mot Vestfossen i 2009.

Mot Sandefjord var Børven en stadig trussel, og på 2-0-scoringen fikk han vist hvilken avslutter han er. Helt iskaldt og som den naturligste ting i verden vippet han ballen over Joacim Lund Heier i Sandefjord-målet. 3-0-målet var også av beste merke. Han fintet vekk den siste resten av Sandefjord-forsvaret, og avsluttet med å sette ballen helt oppe i krysset, utakbart for Lund Heier.

Fra merket

Så fikk unggutten også lov til å bli straffeskytter for Skien-klubben. Kaptein Morten Fevang overlot ansvaret til Børven, som svarte med å klinke ballen i hjørnet fra krittmerket.

Det første målet mot gjestene fra hvalfangerbyen satte han inn etter ni minutter spill. Da hadde Patrick Walkers elever rotet det til for seg selv.

Fredrik Semb satte punktum for ydmykelsen med 5-0 i det 90. minutt.

23 kamper uten seier

Sandefjord hadde aldri tidligere beseiret Odd i et toppserieoppgjør og var heller ikke i nærheten denne gang. Etter søndagens tap, er det bare i teorien at klubben ikke er nedrykksklar.

– Dette er absolutt for dårlig. Vi gjør fundamentale feil, sa Sandefjord-trener Patrick Walker om lagets innsats.

Sandefjord satte også en lite hyggelig rekord de må ta med seg videre. 23 toppseriekamper har laget nå spilt uten seier, og dermed har de overtatt Os sin rekord fra 1975 på 22 kamper uten seier i den øverste serien. (©NTB)

Personvernpolicy