Norsk tap på målfoto

Gro Hammerseng og Norge tapte finalen i verdenscupen mot Romania. (Foto. Scanpix).
Gro Hammerseng og Norge tapte finalen i verdenscupen mot Romania. (Foto. Scanpix).

De norske håndballjentene har en del å jobbe med før EM. Verdenscupen ga finaletap og gjennombrudd for ung duo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Romania vant 24-23 (12-12) etter en ny thriller. Tidligere i uka tapte Norge 20-21 mot samme lag.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson har nå ledet Norge 31 ganger og til 24 seirer. Han overtok etter Marit Breivik i fjor sommer.

– Jeg synes vi har tatt et lite steg videre med dynamikken forsvarsmessig. Vi prioriterte å gjødsle opp vårt 6-0-forsvar litt. Mot Romania var forsvaret til tider bra. Men vi må jobbe med å sette sjansene våre.

- Slik jeg ser det, blir EM et virkelig rotterace med mange veldig jevne kamper, sa Hergeirsson til NTB og listet opp en håndfull medaljekandidater.

– EM er første mulighet til OL-kvalifisering (vinneren er klar). Når man nærmer seg OL, blir det bare bedre og bedre. Flere lag har reelle muligheter på medalje i EM.

Romania rykket unna på få minutter midtveis i 2. omgang. Da ga Norge fra seg 17-16-ledelsen og havnet under 18-22 og 19-23.

Men det ble likevel spenning igjen. De norske kjempet seg opp til 22-23 og 23-24.

Rumenerne spilte nesten hele kampen uten sin farligste jente. Superskytter Christina Georgiana Neagu ble skadd i første angrep.

Topp keepere

Som vanlig var det tett i det norske målet. Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde Haraldsen spilte én omgang hver. Det ga en redningsprosent over 50.

Heidi Løke holdt oppvisning i angrep etter pause med fem mål. Men hun bommet på en kontring da hun kunne satt inn 24-24.

I stedet fikk Romania ballen, sikret straffe og ordnet 25-23 – trodde de fleste. Men Lunde Haraldsen reddet og ga Norge en siste sjanse.

Uten keeper og med sju utespillere mot seks, ble Ida Alstads skudd reddet av keeper.

Dermed kopierte Romania finaleseieren fra i fjor. Da hadde også Norge ballen og mulighet til uavgjort. Linn-Kristin Riegelhuth bommet.

På vei inn

Gro Hammerseng er tilbake etter to års landslagspause. Hun blir en nøkkelspiller i EM, men i verdenscupen klaffet det ikke så ofte med hennes avslutninger.

Norge er som vanlig medaljekandidat i mesterskapet. Men å vinne en fjerde tittel på rad kan bli vanskelig. Det er ikke mye tid til å sette laget på nå. Fortsatt varierer spillet veldig.

Russland er gullfavoritt nummer én selv etter tre strake nederlag i verdenscupen.

EM-troppen tas ut 3. november. To ungjenter benyttet verdenscupen godt. Aksjene til Nora Mørk (19) og Mari Molid (20) steg solid i verdi.

Tonje Larsen og Tine Stange – begge sto over i Danmark – er EM-klare hvis helsa holder.

Det meste gir seg selv for Hergeirsson. Av de mer «etablerte» lever Tine Rustad Kristiansen og Anja Edin farligst akkurat nå.

Linn Sulland melde seg på med god kraft etter en sterk 1. omgang mot Romania.

Norge har fire kamper igjen før EM. Alle går på hjemmebane. (©NTB)

Personvernpolicy