Italiensk stålkontroll i generalprøven

Italia stempler inn som storfavoritt en uke før sykkel-VM. Filippo Pozzato vant enkelt generalprøven i Australia natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beste nordmann ble Alexander Kristoff på femteplass. BMC-proffen vant spurten i hovedfeltet, som kom til mål bare 20 sekunder etter at Pozzato kontrollerte inn til seier i et firemannsbrudd. Sveitsiske Fabian Cancellara viste gryende form med fjerdeplass.

– Jeg var godt framme i feltet da Cancellara tok initiativ til bruddet i en motbakke, men var ikke sterk nok til å følge. I spurten hadde jeg god kontroll og vant greit nok, sa Kristoff.

(Trykk på hovedbildet i saken for å se tv-bilder av rittet).

Edvald Boasson Hagen ledet an hovedfeltet mot slutten, men trakk seg ut av spurten for ikke å risikere velt.

– Formen føles helt grei. Jeg strakk ut feltet litt mot slutten, og det var det, slo Boasson Hagen fast.

Thor Hushovd valgte å stå over rittet på 130 kilometer (VM-rittet er 260 kilometer) for i stedet å trene en lengre økt. Det samme gjorde en annen av italienernes fremste utfordrere, belgiske Philippe Gilbert.

Også de norske U23-rytterne deltok, og så vel Øystein Stake Laengen, broren Vegard Stake Laengen som Vegard Robinson Bugge var med i brudd underveis.

Fire ganger har italienske ryttere vunnet VM-tittelen i landeveissykling siden 2002: Mario Cipollini (2002), Paolo Bettini (2006 og 2007) og Alessandro Ballan (2008).

Italia stiller med et svært sterkt VM-lag i landeveisrittet neste søndag. Pozzato og Vuelta a Espana-vinner Vincenzo Nibali er nøkkelrytterne til landslagssjef Paolo Bettini.

For Norge sykler Alexander Kristoff, Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen.

Personvernpolicy