13 omkommet i bussulykke i Tyskland

Minst 12 personer har mistet livet i en bussulykke på Autobahn i utkanten av Berlin, søndag formidag. Bussen skal ha vært full av tenåringer. Foto: AFP / Scanpix.
Minst 12 personer har mistet livet i en bussulykke på Autobahn i utkanten av Berlin, søndag formidag. Bussen skal ha vært full av tenåringer. Foto: AFP / Scanpix.

13 personer mistet livet og 19 ble alvorlig skadd i en bussulykke i utkanten av Berlin søndag. Bussen var på vei til Polen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det polske utenriksdepartementet var passasjerene ansatte i skogbrukskontoret i byen Zlocienic vest i Polen og deres familier. Personalet og familiene deres var på vei tilbake fra en firmatur i Spania da ulykken skjedde.

Politi på stedet opplyste at tolv personer har mistet livet. Søndag kveld steg dødstallet etter at en mann døde av skadene han fikk i ulykken. Minst 30 er skadd, 19 av dem alvorlig. Flere kjemper fortsatt for livet, ifølge talsmann Jens Quitsche i politiet

Kolliderte med bru

Samtlige av de omkomne skal være polakker.

Ulykken skjedde ved 10-tiden søndag morgen da bussen forsøkte å unngå sammenstøt med en bil på motorveien ved veikrysset Schönefelder Kreuz i nærheten av Schönefeld flyplass.

Ifølge en talsperson for politiet i Frankfurt an der Oder, skal føreren ha mistet kontroll over bussen og kollidert med en bru.

Blant dem som er kritisk skadd er den 37 år gamle kvinnelige føreren av personbilen. Bussjåføren ble også skadd, men ikke livstruende, ifølge politiet.

300 redningsmannskaper

Polens statsminister Donald Tusk ankom ulykkesstedet søndag kveld, opplyser en talsmann for regjeringen i Warszawa. Delstatspresidenten i Brandenburg, Matthias Platzeck og Tysklands helseminister Ewa Kopack møtte Tusk søndag kveld.

Rundt 300 mannskaper fra redningstjenesten rykket ut til ulykkesstedet søndag morgen. Flere helikoptre ble også kalt inn for å delta i redningsarbeidet.

Glatte veier

Det skal ha vært 49 personer om bord i bussen, inkludert to sjåfører. Bussen fra busselskapet Pol-Bus var på vei mot den polske grensen da ulykken skjedde.

Det hadde regnet nesten hele natta og morgenen før ulykken skjedde, og etterforskerne skal undersøke om ulykken ble forårsaket av glatte veier. Tragedien er den verste trafikkulykken på den tyske autobahnen hittil i år. (©NTB)

Personvernpolicy