Stabell skal snakke med to nye POT-tjenestemenn

Advokat Harald Stabell har nå kontakt med fire tidligere POT-tjenestemenn som skal sitte på detaljer om etterforskningen som kan tale til Arne Treholts fordel. Her fra presentasjonen av boken «Forfalskningen – Politiets løgn i Treholt-saken» 9. september. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.
Advokat Harald Stabell har nå kontakt med fire tidligere POT-tjenestemenn som skal sitte på detaljer om etterforskningen som kan tale til Arne Treholts fordel. Her fra presentasjonen av boken «Forfalskningen – Politiets løgn i Treholt-saken» 9. september. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.

Arne Treholts advokat Harald Stabell har fått kontakt med to nye vitner som jobbet i Politiets overvåkingstjeneste (POT) under etterforskningen av spionsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to skal stille seg kritiske til etterforskningsmetodene som ble brukt da de jobbet med Treholt-saken i POT. Stabell sier til Dagbladet at han fikk kontakt med disse etter at boken «Forfalskningen» ble sluppet, men at han på grunn av andre oppdrag ikke har hatt tid til noen grundig samtale med dem ennå.

– Det vil vi gjøre nå. Samtidig vil vi oppfordre flere til å ta kontakt. De skal være trygge på at deres identitet verken vil bli gjort kjent av meg eller av kommisjonen, sier advokaten.

Stabell har dermed kontakt med fire POT-kilder i forkant av Gjenopptakelseskommisjonens nye behandling av Arne Treholts siste gjenopptakelsesbegjæring. Den ble levert i 2005 og opprinnelig avslått i 2008.

En av kildene modererte fredag sitt intervju i Aftenposten og sa han ikke kunne være helt sikker på at det omtalte pengebeviset var konstruert.

Advokaten sier til Dagbladet at partene i nær framtid vil ha et møte med kommisjonen for å avtale hvordan de skal arbeide med saken framover.

– Vi vil gi boka og alt annet materiale vi har fått fram i saken, til kommisjonen. De nye vitnene vil bli anbefalt å la seg avhøre. Jeg har også bedt om å få tilgang til alt som finnes av fotomateriale. PST har ennå ikke svart meg på den anmodningen, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy