Nordmann dømt i 16 års fengsel i Thailand

En norsk 40-åring som jobbet som frivillig politimann i Thailand, er dømt til fengsel etter å ha blitt tatt med heroin og våpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen bosatte seg i Pattaya for fire år siden. Han startet sitt eget firma, hvor han hjalp til med oversettelser, visum og arbeidstillatelser. I tillegg jobbet han frivillig i turistpolitiet i byen, og skal ha vært personlig assistent for politisjefen, skriver VG Nett.

I september i fjor ble Østfold-mannen pågrepet av det føderale narkotikapolitiet. Politienheten i Pattaya skal ikke ha vært informert om at han var under etterforskning.

Skarpladd pistol og heroin

Nordmannen ble pågrepet på en restaurant i byen, hvor han skulle møte en annen person. Da politiet ransaket ham, fant de en pistol med ti skarpe skudd, 40 gram heroin og en pengesum i en konvolutt.

Torsdag ble nordmannen dømt til 16 og et halvt års fengsel. I dommen ble heroinmengden endret til 14 gram siden det tilsvarte det stoffet utgjorde i ren form.

– Lurt i en felle

Nordmannen har tidligere forklart at han ble lurt i en felle.

- Jeg innrømmer at pistolen var min, også pengene. Men narkotikaen er ikke min. Jeg er satt i en felle, sa den da 39 år gamle mannen til VG Nett i fjor.

Dommen han fikk denne uken anket han på stedet.

– Vi har fulgt opp mannen siden han ble pågrepet i september i fjor, og kjenner til dommen, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet til VG Nett.

Det er ikke kjent om det er aktuelt å forhandle med thailandske myndigheter om soningsoverføring. Norge og Thailand har en avtale som gjør det mulig, men den domfelte må uansett sone deler av dommen i Thailand.

(Forside: Illustrasjonsfoto: Scanpix).

Personvernpolicy