211 utvisningsminutter i Østfold-derby

Daniel Wessner (t.h.) fra Sparta Sarpsborg i aksjon under kampen mot Stjernen og Johan Ohlsson i 2008. Dagens møte ble en heftig batalje med 211 utvisningsminutter. (Foto: Scanpix).

Ishockeybataljen mellom Stjernen og Sparta ble en tøff dag på jobben for dommer Owe Lüthcke.

Skedsmo-dommeren delte ut hele 211 utvisningsminutter, 110 til hjemmelaget Stjernen og 101 til Østfold-rival Sparta, som vant knokkelkampen 4-1.

Etter tolv minutter barket Stjernens Marius Hagberg og Robin Dahlstrøm sammen. Utover i kampen ble det slitsomt både for dommeren og en hes speaker.

Sparta-trener Lenny Eriksson mente Owe Lüthcke mistet kontrollen på kampen i annen periode.

– Vi var klare for kamp, og vi gikk ut og gjorde en bra og konsentrert første periode. I annen periode ble det «cowboyhockey» og «raggarhockey», med en dommer som mistet taket på kampen, sa Eriksson ifølge sa.no.

Stjernen tok ledelsen foran hjemmefansen ved Niklas Juntti etter 4.31, før Sparta utlignet ved Magnus Selvaag og tok ledelsen ved Christopher Henriksen.

Henrik Malmström og Yvan Bosque scoret Spartas mål nummer tre og fire i en kamp som etter hvert utviklet seg til den rene kanonaden mot Henrik Holm i Stjernen-målet. Sparta løsnet hele 52 skudd på 20-åringen, som kom fra pepringen med æren i behold, men likevel måtte svelge Stjernens fjerde strake nederlag.

Sparta har full pott etter fire kamper. Også et kraftig forsterket Lørenskog har fått en fin start på serien og var lørdag tilbake på vinnersporet etter torsdagens hjemmetap mot Lillehammer. Nyopprykkede Rosenborg ble slått 5-1. Lars Erik Spets ble tomålsscorer for LIK. (©NTB)