Uavgjort på Åråsen

LSKs Anthony Ujah jubler sammen med Karim Essediri etter at Ujah satte inn 1-0 mot Molde på Åråsen. Molde utlignet imidlertid like før slutt. (Foto: Scanpix)
LSKs Anthony Ujah jubler sammen med Karim Essediri etter at Ujah satte inn 1-0 mot Molde på Åråsen. Molde utlignet imidlertid like før slutt. (Foto: Scanpix)

Lillestrøm og Molde spilte 1-1 på Åråsen i eliteserien lørdag. Anthony Ujah sendte LSK i ledelsen, men Baye Djiby Fall utlignet for Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampfakta

Lillestrøm – Molde 1-1 (0-0)

5117 tilskuere

Mål: 1-0 Anthony Ujah (52), 1-1 Baye Djiby Fall (87).

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

Gult kort: Khaled Mouelhi, Lillestrøm, Magne Hoseth, Molde.

Lagene:

Lillestrøm (4-4-2): Stefán Logi Magnússon – Karim Essediri, Mads Dahm, Frode Kippe, Steinar Pedersen – Erling Knudtzon (Lars Kristian Eriksen fra 70.), Espen Søgård, Khaled Mouelhi, Emmanuell Nosa Igiebor (Björn Bergmann Sigurdarson fra 73.) – Arild Sundgot, Anthony Ujah.

Molde (4-3-3): Espen Bugge Pettersen – Kristoffer Paulsen Vatshaug, Marcus Andreasson (Magne Simonsen fra 76.), Vegard Forren, Emil Johansson – Daniel Berg Hestad, Makhtar Thioune (Aksel Berget Skjølsvik fra 89.), Thomas Holm (Mattias Moström fra 70.) – Magne Hoseth, Baye Djiby Fall, Pape Pate Diouf. (©NTB)

LSK-Molde 1-1 (0-0)

LSK kunne fort ha tatt alle tre poengene, men Frode Kippes scoring på overtid ble annullert av dommer Per Ivar Staberg, som mente midtstopperen var for hard i duellen med Marcus Andreasson.

Annulleringen på overtid var det store samtaleemnet etter kampen.

Dommer Per Ivar Staberg sa han var overbevist om at han hadde tatt den riktige avgjørelsen, og at han var overrasket over Lillestrøm-spillernes reaksjoner. Etter å ha sett situasjonen reprise på TV, modererte Staberg seg og innrømmet at frisparket ikke var så åpenbart, men han fastholdt at han hadde gjort rett.

Uenig Kippe

Frode Kippe var absolutt ikke enig.

– Jeg hørte dommeren blåste. Jeg trodde han blåste for offside. Om det var en dytt, så var det i hvert fall ikke en dytt som kvalifiserte til frispark, sa LSK-kapteinen.

– Det var skuffende at målet ble annullert, men på den annen side hadde vi ikke fortjent å vinne. Vi spilte en meget dårlig kamp, tilføyde han.

Trener Henning Berg var av samme oppfatning. Også han mente det var surt å gå glipp av seieren på grunn av det han mente var en feilaktig annullert scoring, men han innrømmet at Molde var det beste laget og hadde fortjent alle poengene.

– En gåte

«Kanarifuglene» tok ytterligere et skritt bort fra nedrykksstriden, mens Molde fortsatt befinner seg i faresonen.

– Molde er et godt lag, og det er en gåte for meg at de ligger så lavt på tabellen. De spiller god fotball og har meget gode spillere.

- Vi var heldige som fikk uavgjort. Likevel kunne vi ha vunnet. Det er surt, sa Berg.

Uwe Rösler mente at Molde var klart det beste laget.

– Første omgang var perfekt, bortsett fra at vi ikke scoret på sjansene. Jeg talte åtte sjanser til oss og tre til Lillestrøm. Vi presterte på et høyt nivå og viste stor framgang, spesielt i forsvaret, sa tyskeren.

Mål på bestilling

De to lagenes toppscorere sørget for scoringene. Anthony Ujah ga hjemmelaget ledelsen i det 52. minutt da han utnyttet en misforståelse i Molde-forsvaret som keeper Espen Bugge Pettersen må ta på sin kappe. Det var Ujahs tiende scoring for sesongen.

Baye Djiby Fall sørget for utligningen i det 87. minutt og begynner for alvor å nærme seg toppen av målscorerlisten med sitt 13. mål. Han ligger likt med Steffen Iversen og er bare to mål bak Mohammed Abdellaoue, som har reist til tyske Hannover.

Molde-trener Uwe Rösler er fortsatt ubeseiret etter han overtok Molde for å redde klubben fra nedrykk. Han burde hatt med seg alle tre poengene tilbake til Vestlandet. (©NTB)

Personvernpolicy