India vurderer å trekke styrker ut av Kashmir

Indisk politi stopper en muslimsk kvinne ved en kontrollpost i Kashmirs provinshovedstad Srinagar. Foto: REUTERS/Fayaz Kabli /SCANPIX
Indisk politi stopper en muslimsk kvinne ved en kontrollpost i Kashmirs provinshovedstad Srinagar. Foto: REUTERS/Fayaz Kabli /SCANPIX

India vurderer å trekke noen av sine sikkerhetsstyrker ut av den uroherjede Kashmir-provinsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På denne måten håper regjeringen i New Delhi å få bukt med bølgen av vold og protester de siste månedene. Uroen har siden juni krevd 100 menneskeliv. De fleste er drept i sammenstøt med politiet.

Den indiske regjeringen vil også starte samtaler med en rekke partier og grupper i Kashmir i et forsøk på å gjenvinne kontrollen i den muslimskdominerte provinsen, som også nabolandet Pakistan gjør krav på.

Statsminister Manmohan Singh har blitt beskyldt for ikke å ha tatt de omfattende demonstrasjonene for uavhengighet på alvor.

Store deler av Kashmir har vært lammet i flere måneder. Butikker og offentlige kontorer har vært stengt, barna har ikke fått gå på skole og det har vært tomt for biler på veiene.

Ifølge den indiske regjeringen vil en reduksjon av antall sikkerhetsstyrker først og fremst skje i provinshovedstaden Srinagar. (©NTB)

Personvernpolicy