Naken politimann i fylleslagsmål

En 28 år gammel naken politimann måtte legges i jern av tre kolleger etter å ha havnet i slagsmål på en fest i Bodø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden skjedde da politimannen var på besøk i byen i desember i fjor. Nå er han dømt for å ha gjort motstand under arrestasjonen, skriver Avisa Nordland.

Politimannen deltok på en fest, som endte med å utarte til fyll og spetakkel. Husverten forsøkte å roe ned gemyttene, uten å lykkes. Han ringte til slutt politiet da han så to personer i slåsskamp i leiligheten.

Da politiet kom fram, fant de 28-åringen naken og fortsatt i brytekamp med en annen person. Først da politifolkene gikk gjennom klærne hans oppdaget de at det dreide seg om en kollega.

28-åringen skal ha vært svært beruset, og politiet bestemte seg derfor for å ta ham med på politistasjonen. På vei ut døra tok politibetjenten tak i armen til en politikvinne og slo med knyttet neve i retning hodet hennes. Politifolkene oppfattet det som at han forsøkte å angripe henne, og reagerte med å legge 28-åringen i jern.

28-åringen nektet straffskyld da saken kom opp for Salten tingrett. Aktor la ned påstand om 21 dagers ubetinget fengsel. Retten mente imidlertid det ikke var bevist at politimannen mente å treffe politikvinnen, og fant at en bot på 6.000 kroner var en passende straff.

I skjerpende retning legger retten vekt på at han selvforskyldt har skjenket seg beruset til en tilstand av bevisstløshet.

28-åringen sa opp sin stilling i politiet, og utdanner seg nå til et annet yrke. (©NTB)

Personvernpolicy