Ingen bombefunn på Arlanda-flyet

Pakistan Airlines-flyet landet på Arlanda i Stockholm klokken 7.30 lørdag. Foto: REUTERS / Bob Strong / SCANPIX.
Pakistan Airlines-flyet landet på Arlanda i Stockholm klokken 7.30 lørdag. Foto: REUTERS / Bob Strong / SCANPIX.

Politiet fant ingen eksplosiver om bord på flyet som ble tvunget til å lande på Arlanda lørdag. Mannen som ble pågrepet, nekter en hver befatning med saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fant ingen eksplosiver om bord på flyet som ble tvunget til å lande på Arlanda lørdag. Mannen som ble pågrepet, nekter en hver befatning med saken.

Politi og bombeeksperter søkte hele lørdagen gjennom flyet og bagasje på jakt etter spor av en bombe eller annen type eksplosiver. Men lørdag ettermiddag ble dette avsluttet uten at noe var funnet.

Mannen ble avhørt på Arlanda, og det samme ble flere av passasjerene og flyets besetning.

Ifølge avisen Toronto Star er mannen som er pågrepet 25 år gammel og canadisk statsborger.

Pressetalsmann for politiet, Kjell Lindgren, opplyste at pågripelsen hadde gått rolig for seg, men at mannen skal ha reagert med irritasjon da han ble tatt med av polititjenestemennene.

Ringte inn trussel

Han ble pågrepet etter at Pakistan Airlines-flyet med 250 passasjerer om bord gikk ned på Arlanda etter at en kvinne hadde ringt inn en trussel til canadisk politi fra en telefonkiosk. I meldingen fra kvinnen het det at mannen på plass 23 L var i besittelse av sprengstoff og kunne sprenge flyet, ifølge Aftonbladet.

Meldingen ble først sendt fra Canada til norske myndigheter, som igjen varslet svenskene, bekrefter kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor.

– Meldingen ble formidlet til Sverige, og etter det jeg forstår fant piloten det mest hensiktsmessig å lande på Arlanda. Jeg vet ikke om flyet har passert norsk luftrom, men vi kommer ikke til å ha noe mer med denne saken å gjøre, opplyser Narvesen til NTB.

Fant ingenting

Ifølge svensk politi er det fortsatt ikke tatt stilling til om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling. Han er foreløpig siktet for «forberedelse til luftsabotasje», selv om det ikke er funnet noen bombe eller annen type sprengstoff.

Ifølge en talsmann for Pakistan International Airlines lettet flyet noe forsinket fra Toronto fredag kveld lokal tid. Alt forløp normalt til flyet kom inn i europeisk luftrom, da kapteinen fikk beskjed om å lande på nærmeste flyplass. Klokka 7.30 landet Boeing 777-maskinen på Arlanda.

Flyet ble parkert ved enden av en rullebane, rundt 2 kilometer unna terminalbygningen på Arlanda. Politibiler, brannbiler og kjøretøy fra den svenske Insatsstyrkan hadde omringet flyet, som sto med motorene i gang.

Etter rundt to timer kunne de første av de rundt 250 passasjerene forlate flyet, og nesten samtidig kom meldingen om at politiet hadde pågrepet en mann. (©NTB)

Personvernpolicy