Jordskjelv i Nordland

Stamsund lørdag morgen. - Hele huset ristet og hundene begynte å bjeffe, forteller Mette Thorp Myhr som løp ut på verandaen da jordskjelvet rammet i ettiden natt til lørdag. Foto: Mette Thorp Myhr.
Stamsund lørdag morgen. - Hele huset ristet og hundene begynte å bjeffe, forteller Mette Thorp Myhr som løp ut på verandaen da jordskjelvet rammet i ettiden natt til lørdag. Foto: Mette Thorp Myhr.

Et jordskjelv som målte 3,5 på Richters skala rystet nordre Nordland i natt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et jordskjelv var tydelig merkbart i Lofoten og nordre Nordland like før klokken 01 natt til lørdag.

Jordskjelvet målte 3,5 på Richters skala og varte over en periode på vel ti sekunder, ifølge det uavhengige forskningsinstituttet NORSAR som registrerer jordskjelv og andre seismiske hendelser.

– Jeg hadde akkurat gått og lagt meg, og så kjente jeg et voldsomt smell. Hele huset ristet og hundene begynte å bjeffe. Det var helt absurd, forteller Mette Thorp Myhr i Stamsund i Lofoten til ABC Nyheter.

Hun forteller at hun trodde rystelsene skyldtes sprengninger i området, og at hun løp ut av senga og ut på verandaen for å se hva som hadde skjedd.

– Det eneste jeg ville vite var at en jordskjelvekspert fortalte meg at alt var trygt, så jeg gikk på nett for å se om avisene skrev noe. Men den eneste infoen jeg fant om hendelsen var på Facebook, forteller Myhr.

Ifølge Lofotposten opplevde noen at rystelsene var så sterke at glass falt ut av veggseksjoner. Det ble ikke meldt om større materielle skader eller personskader.

– Jeg har opplevd jordskjelv før, i Latin-Amerika, men aldri noe som føltes så sterkt som dette, sier Myhr.

Skjelvets sentrum ble registrert å være ca 49 kilometer sør-sørvest for Narvik.

Ifølge Anders Dahle, administrerende direktør i Norsar, er det kraftigste skjelvet vi har hatt på fastlandsnorge et skjelv som fant sted i Lurøy på Helgeland i 1819.

Det ble målt til 5,8 på Richters skala.


Personvernpolicy