Klart for bokfest i vest

Litteraturhusvisjoner: Slik kan det bli når Litteraturhuset i Bergen åpner i Skostredet.
Litteraturhusvisjoner: Slik kan det bli når Litteraturhuset i Bergen åpner i Skostredet.

- Veldig oppløftende! Nå er det i boks, sier ildsjelen bak det nye litteraturhuset i Bergen, Kristin Helle-Valle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Helle-Valle er positiv. (Foto: privat)Kristin Helle-Valle er positiv. (Foto: privat)

(ABC Nyheter): Litteraturmiljøet i Bergen har lenge jobbet for å få et eget litteraturhus til byen. Nå ser det ut til at drømmen blir virkelighet.

Denne uken bevilget Bergen kommune nemlig penger til prosjektet.

- Dette er veldig lettelse. Det er en bekreftelse på at ønsket og viljen i Hordaland er stor nok til at de velger å prioritere dette. Dette gir oss den tryggheten vi trenger slik at vi kan tenke innhold. Inntil nå har mye handlet om å skaffe penger. Nå har vi energi til å gå videre og tenke mer kreative tanker, sier administrerende direktør for det planlagte litteraturhuset Kristin Helle-Valle til ABC Nyheter i dag.

Helle-Valle satser på å åpne dørene til det nye litteraturhuset 11.11.2011. Da ABC Nyheter snakket med henne for et år siden sa hun at hun trengte 18 millioner for å få realisert prosjektet.

Les også: - Trenger 18 millioner

Holder med 6 millioner

I dag sier hun at kostnadsbildet har endret seg ettersom selskapet de skal leie lokalene av tar regningen for oppussing.

- Nå kan vi kun konsentrere oss om penger til driften. Vi trenger omkring seks millioiner. Vi regner med at Bergen Kommune og Fylkeskommunen stiller med to millioner, Sparebanken Vests «Visjon Vest» stiller med to millioner så da står det igjen to millioner som vi håper å få inn fra Kulturdepartementet og private investorer.

Litteraturhuset skal etter planene ligge i Østre Skostredet i Bergen Sentrum. Gjennom et samarbeid med blant annet Skrivekunstakademiet skal stedet bli et samlingspunkt for et litterært miljø i Bergen og på Vestlandet. Huset skal inneholde blant annet en kafè, selvbetjent bibliotek, kontorer og rom for foredrag, debatter og pressekonferanse.

Personvernpolicy