Truet med å sprenge politiet i lufta

En mann i 40-årene begynte dagen med å sparke inn døra på det lokale lensmannskontoret på Flå i Buskerud. Deretter truet han med å detonere sprengstoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen gikk først til angrep på politibygningen. Før politiet rakk å pågripe ham stakk han fra stedet, dro hjem til gården og stengte seg inne i en gårdsbygning, melder NRK.

– Da politiet kom fram til eiendommen, tok de kontakt med ham på telefon. Han opplyste da at han hadde sprengstoff og at han aktet å sprenge både seg selv og politifolkene i lufta, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Etter om lag fire timer med forhandlinger, valgte mannen å overgi seg frivillig. Pågripelsen i 13-tiden skjedde uten dramatikk.

– Det var ingen andre på gården. Området var sikret, og riksvei 7 var også sperret av på stedet, sier Omholt.

Politiet har foreløpig ikke funnet sprengstoff i bygningen. Nordre Buskerud politidistrikt har fått bistand fra kolleger i Oslo for å lete etter eventuelt sprengstoff på gården. Det var torsdag kveld ikke gjort noen beslag. Hva slags motiv mannen hadde for å oppsøke lensmannskontoret, er ikke kjent.

– Det får etterforskningen vise. Foreløpig vet vi ikke hvorfor han gjorde det, sier politiadvokaten.

Politiet vil fredag vurdere om mannen skal framstilles for varetektsfengsling. (©NTB)

Personvernpolicy