Støtte til Armstrong i dopinghøring

Storjuryen undersøker påstander fra dopingtatte Floyd Landis om at Armstrong og flere andre av rytterne i US Postal brukte dopingmidler. Foto: Scanpix
Storjuryen undersøker påstander fra dopingtatte Floyd Landis om at Armstrong og flere andre av rytterne i US Postal brukte dopingmidler. Foto: Scanpix

Stephanie McIlvain som tidligere var en nær medarbeider av Lance Armstrong, mener dopingbeskyldningene mot ham er «usant sladder».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere sponsoragenten måtte forklare seg for en storjury onsdag, og det var særlig en episode på et legekontor i 1996 som var av interesse for storjuryen.

Greg LeMond har tidligere sagt at Armstrong skal ha innrømmet utstrakt dopingmisbruk for en lege midt på 1990-tallet, og LeMond påstår at McIlvain var til stede da Armstrong kom med sine innrømmelser.

I 2004 skal den tidligere sponsoragenten ha innrømmet i en telefonsamtale med Greg LeMond at hun hørte Armstrong komme med uttalelsene og innrømmelsene. Det har hun siden gått tilbake på, men LeMond skal ha tatt opp den nevnte telefonsamtalen på bånd, og McIlvain måtte klargjøre overfor juryen hva som virkelig skjedde på legekontoret den gangen for 14 år siden.

Storjuryen undersøker også påstander fra dopingtatte Floyd Landis som påstår at Armstrong og flere andre av rytterne på laget til US Postal-laget brukte dopingmidler under gullårene på begynnelsen av 2000-tallet. (©NTB)

Personvernpolicy