Svart forside etter RBK-fiasko

Adresseavisen var mektig skuffet over Rosenborgs pinlige exit i cupen. «3-2 e.e.o.» i små rosa bokstaver på svart bakgrunn var alt regionavisen hadde på sin hovedforside torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er sjelden avisen tar slike drastiske grep. I tillegg var det plass til avisens logo og en reklame for et flyselskap som har fått ny sjef. Sportsbilaget innledes med coveret «-Unnskyld».

Trønder-Avisa fikk følgende reaksjon fra tidligere Rosenborg-spiller og trener Per Joar Hansen: – Motivasjon slo klasse, og det finnes ingen unnskyldning. Yrkesmenn skal ikke tape for amatører, sa han.

Les også: Follo til cupfinalen

Landets største avis – Aftenposten – lånte VGs sportsfarger, nemlig rosa – identisk med Follos drakter i sensasjonsseieren (3-2) over serieleder Rosenborg – på sitt sportscover sist i avisen.

Ute i Europa er rosa velkjent som sportsfarge gjennom den italienske storavisen La Gazzetta dello Sport.

«Så mye dypere kan man ikke RBK synke», skriver Aftenpostens Robert Veiåker Johansen.

Han omtaler tanken om at Follo kan komme til å representere Norge i Europa neste år som «syk, utrolig og vill». «Og da de nederlagsdømte forsto at to-tre Rosenborg-spillere oppførte seg som om cupfinalen ikke betydde noe, og ytterligere to-tre hadde alt annet enn dagen, begynte de å tro.

Mens de ble farligere og farligere, begynte TV 2-klippen Davy Wathne å løse Dagbladets kryssord ved siden av meg. Da han kikket opp, sto det 1-1. Follo-back på 13 bokstaver? Benjamin Hagen», skriver Aftenpostens spaltist videre.

VG innleder sitt sportsbilag med «RBK mosa av de rosa!». Kommentator Truls Dæhli omtaler det hele som «Eggens flaueste cupexit».

Nils Arne Eggen har ledet trønderne til mange triumfer, men mot det nedrykkstruede førstedivisjonslaget Follo gikk det skeis.

«Jeg vet ikke hvor mange trøndere som hadde booket cupfinaleweekend i hovedstaden, men jeg tar for gitt at det var ganske mange. Follo, liksom. Det kunne jo ikke slå feil», fortsetter VGs spaltist.

I Dagbladet omtaler Morten Pedersen det hele som «En absurd situasjon».

Tungt i Skien

Strømsgodset slo ut Odd i den andre semifinalen. Dermed ble det nok «En baktung nedtur», skriver Telemarksavisa.

«Så var cupfinalefesten avlyst etter en semifinale – for fjerde året på rad. Det er nesten utrolig. Og nok en gang skjedde det på bortebane. Det føles urettferdig. Men Odds spillere og trenere kan egentlig bare takke seg selv.

For Strømsgodset var en overkommelig motstander. Odd har slått drammenserne to ganger tidligere i år, og alt lå til rette for cupfinale mot Follo. Det kunne betydd rundt tre nye millioner kroner i klubbkassa – og tur til Europa», sukker Hans E. Øygarden i sin kommentar.

Personvernpolicy