Fortsatt perfekt for Godset

Strømsgodset spiller Lars Christpher Vilsvik mot Odd Grenlends Mattias Anderson hjemme på Marienlyst i onsdagens semifinale årets NM. (Foto: Terje Bendiksby, Scanpix)
Strømsgodset spiller Lars Christpher Vilsvik mot Odd Grenlends Mattias Anderson hjemme på Marienlyst i onsdagens semifinale årets NM. (Foto: Terje Bendiksby, Scanpix)

Strømsgodset har fortsatt aldri tapt en semifinale i cupen. Odd Grenland ble slått 2-0 etter ekstraomganger onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammensklubben er i cupfinale for sjuende gang, men for første gang siden 1997. Motstander på Ullevaal 14. november er 1.-divisjonslaget Follo.

– Dette er den råeste kampen vi noensinne har gjort på en så viktig dag, sa Godset-trener Ronny Deila etter kampen.

– Jeg er grisestolt over det gutta presterte, og vi er bedre enn Follo. Jeg skal ikke legge skjul på at vi har veldig lyst på «bøtta», jublet Deila etter at finaleplassen var sikret.

Jason Morrison (26) fra Jamaica og innbytter Ola Kamara ble drammensernes store helter da de avgjorde semifinalen i ekstraomgangene. Morrison satte inn 1-0 i det 100. minutt mellom beina på Odds Fredrik Semb Berge etter innlegg fra Muhamed Keita.

Godset-innbytter Ola Kamara fastsatte resultatet da han på et fantastisk langskudd gjorde 2-0 ett minutt før siste ekstraomgang var ferdig.

– Ikke i tvil

– Jeg var ikke i tvil om at vi ville klare å slå Odd, for etter å ha tapt to ganger for dem i serien, var det vår tur nå. Vi trengte denne revansjen mot dem, sa Ola Kamara som definitivt satte spikeren i Odd-kista.

– Gutta har kjempet lenge for dette, og jeg mener virkelig vi fortjente å komme til finalen. For min egen del var det en herlig følelse å score det siste målet, sa han.

Jayson Morrison, som åpnet scoringsballet, var ikke mindre glad.

– Dette betyr utrolig mye, både for meg og for laget. Lagkameratene mine har snakket mye om hvor stort det er med cup og cupfinale her i Norge, og jeg kan ikke forklare den følelsen det var å score det første målet, sa Morrison.

Odd Grenland skapte få sjanser og tapte sin fjerde semifinale i fotball-NM på rad.

7444 tilskuere fikk se at Strømsgodset-trener Ronny Deila jublet for finaleplass. Han og kaptein Alexander Aas vant cupfinalen for Odd Grenland for 10 år siden.

– Godset vinner

Strømsgodset startet semifinalen i et forrykende tempo, og hadde flere gode muligheter til å ta ledelsen før hvilen. Størst mulighet fikk Jason Morrison i det 21. minutt, men headingen hans ble reddet på streken av en Odd-forsvarer.

Skiens-laget fikk sin store sjanse helt på slutten av omgangen, men Jone Samuelsens skudd ble blokkert. Odd var aldri i nærheten av å beseire Godset onsdag.

– Strømsgodset fortjente å vinne denne kampen, men det hadde mye å si at laget fikk spille på hjemmebane, sa Dag Eilev Fagermo. Odd-treneren dristet seg også til å spå litt om finalekampen i november.

– Strømsgodset vinner lett mot Follo, for finalen går på nøytral bane, sa Fagermo. (©NTB)

Les også: Tidenes cupbombe

Personvernpolicy