Tror far tok livet av familien og seg selv

Politinspektør Hanne Kristin Rohde med bilde av mannen politiet nå jakter på. Foto: Scanpix.
Politinspektør Hanne Kristin Rohde med bilde av mannen politiet nå jakter på. Foto: Scanpix.

Politiet antar at den 41 år gamle mannen som ble funnet død i Gjersjøen i Akershus natt til torsdag, drepte sin kone og deres tre barn før han tok sitt eget liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker dermed fire drap og ett selvdrap etter at mor og et spedbarn ble funnet døde hjemme på Mortensrud onsdag ettermiddag og far og to døtre på sju og ni år ble funnet døde i Gjersjøen.

Se også: - Får kanskje aldri svar

Den ni år gamle datteren ble ved en tilfeldighet funnet i Gjersjøen onsdag, der Follo-politiet lette etter en 76 år gammel mann.

I nærheten fant politiet også familiefarens bil.

Sent samme kveld ble så mannen og den sju år gamle datteren funnet, også de i Gjersjøen.

Fra Iran

Den antatte gjerningsmannen er fra Iran, skriver VG, som har snakket med venner av familien. De beskriver ham som rolig, vennlig, hjelpsom og svært ansvarsfull når det gjaldt barna.

Mannen skal ha kommet til Norge i 1993 og først bodd i Fauske og deretter i Tromsø, før han flyttet til Kongsvinger i 1994. I 1998 flyttet han videre til Oslo, hvor han bodde flere steder før familien kjøpte leilighet på Mortensrud i 2004.

I begynnelsen av juni i år skal han ha søkt drosjeløyve i Oslo.

Mannens kone var fra Marokko og kom ifølge VG til Norge i 1998. I sommer fikk hun varig oppholdstillatelse, men hun var ikke norsk statsborger. Det var imidlertid alle ekteparets tre barn.

Søster slo alarm

– Morens søster og svoger slo alarm da de ikke kom i kontakt med familien tirsdag, noe som var uvanlig. Det er også søsteren og svogeren som har bidratt til identifisering av familiemedlemmene, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

Under en pressekonferanse på Politihuset i Oslo natt til torsdag opplyste Rohde at politiet etterforsker det de mener er fire drap og ett selvdrap.

– Jeg kan ikke gå inn på noen dødsårsaker for noen av de fem ennå. Men jeg kan bekrefte at vi umiddelbart startet en drapsetterforskning da vi gikk inn i leiligheten på Mortensrud onsdag ettermiddag og fant kvinnen og spedbarnet, sier Rohde til NTB.

Omfattende jakt

En omfattende politijakt ble da satt i gang for å spore opp familiefaren og den sju år gamle datteren, som ingen visste hvor var. Omtrent samtidig ble det klart at jenta som tidligere på dagen var funnet død i Gjersjøen, var familiens eldste datter.

Den intense jakten på far og datter i håp om å finne sjuåringen i live ble avblåst før midnatt. Håpet sprakk da Follo-politiet kunne varsle sine kolleger i Oslo om funn av en mann og en yngre jente i sjøen der niåringen var funnet tidligere på dagen.

Trist og tragisk

Politiet gikk inn i leiligheten på Mortensrud ved 16.15-tida onsdag etter bekymringsmeldingen fra søsteren til den drepte natt til onsdag.

Politiinspektør Rohde vil ikke svare på om søsteren og svogeren til den drepte trebarnsmoren har fortalt noe som kan kaste lys over tragedien som ble avdekket i løpet av ettermiddagen og kvelden.

– Dette er en ualminnelig trist og tragisk sak, slår politiinspektøren fast.De fem døde menneskene er til foreløpig obduksjon, og politiet ønsker ikke å gå ut med flere opplysninger før resultatet foreligger.

Personvernpolicy