Everton i krise

Elendig ligastart og pinlig exit i ligacupen øker presset på Everton-manager, David Moyes. Foto: Tim Hales.
Elendig ligastart og pinlig exit i ligacupen øker presset på Everton-manager, David Moyes. Foto: Tim Hales.

Manager David Moyes (47) trøbler med sitt Everton. Elendig ligastart og pinlig exit i ligacupen øker presset på skotten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moyes har ifølge fotballkjenere gjort en kjempejobb på Goodison Park siden han i 2002 ble hentet fra Preston, men inngangen på denne sesongen har vært tung.

Fattige to poeng i Premier League ble toppet med exit i ligacupen mot nivå tre-laget Brentford tirsdag kveld.

Everton stilte med et solid lag mot Brentford, men måtte likevel se at det bar ut i tredje runde. Selv etter at Moyes kastet innpå stjernene Mikel Arteta og Stephen Pienaar holdt Brentford unna.

– Største seier

Seamus Coleman ga Everton ledelsen etter seks minutter, men deretter sløste «Toffees» vekk flere store sjanser. Like før pause utlignet Gary Alexander, og flere mål ble det ikke.

Liverpool-laget spilte langt svakere enn det man kan forvente av et lag i den øverste divisjonen og de hadde sågar flaks som fikk ekstraomganger og straffespark. Tidlig i andre omgang reddet målvakt Jan Mucha et straffespark fra hjemmelagets Charlie MacDonald.

I straffesparkkonkurransen ble Jermaine Beckfords avslutning reddet, mens Phil Jagielka skjøt i stolpen. Dermed var overraskelsen i London et faktum.

– Vi maktet ikke å score flere ganger. Dette var en kamp vi skulle punktert. Vi misbrukte mulighetene vi skapte, og visste at de ville jage mål. I fotball må du vare på sjansene dine, sa Moyes.

Han medga etter kampen at han er bekymret over lagets form. Brentford-sjef Andy Scott, som spilte med Jostein Flo i Sheffield United på 1990-tallet, var derimot høyt oppe:

– Den største seieren i min managerkarriere. De spilte med førstelaget og kastet innpå Pienaar, Arteta og Beckford. Vi møtte et solid lag og slo dem ut, jublet Scott.

Flaskekaster

Etter kampen refset Moyes en Brentford-supporter, som han mente hadde kastet en flaske mot bortelagets supportere etter den nervepirrende straffesparkkonkurransen.

– Jeg syns det var fryktelig. Jeg så en supporter som kastet en flaske mot våre supportere.

Skotten likte heller ikke at straffene ble tatt foran hjemmefansen.

– Jeg tror det var politiet som tok beslutningen om å ta straffesparkene på den halvdelen av hensyn til sikkerheten. Det viste seg å være en tabbe, gjorde det ikke?

Everton har to bortekamper foran seg. Først Fulham, så Birmingham. Deretter kommer byrival Liverpool til Goodison Park 17. oktober. Det blir garantert en heftig batalje mellom to rivaler som har trøblet i høst.

Personvernpolicy