Tre siktet for falsk forklaring etter dødsfall

Tre personer er siktet for falsk forklaring etter at en mann i 30-åra døde på Kunes i Lebesby kommune i Finnmark lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 30-åra fra Porsanger ble funnet død og ble deretter fraktet med bil fra Kunes til Lakselv før politiet ble varslet, skriver Ságat.

Dette er en strekning på nesten ti mil. Politiet fikk melding om dødsfallet lørdag ettermiddag. Vitnene skal ha forklart kjøreturen med at det var kortere til legesenteret i Lakselv enn til Kjøllefjord.

– Tre vitner ble avhørt av politiet. Sent mandag kveld ble de tre pågrepet og siktet for å ha forklart seg uriktig om omstendigheter rundt dødsfallet, opplyser Østfinnmark politidistrikt.

To av vitnene var i bilen med avdøde. Det tredje vitnet oppholdt seg i boligen i Kunes der bilen kjørte fra, opplyser politiet til NTB.

Politiet er usikre på når mannen egentlig døde og kan ikke bekrefte at mannen var død da kjøreturen startet. Avdøde er sendt til obduksjon.

Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva de siktede har forklart.

– Det kan jeg ikke si noe om, men det er åpenbart at det handler om dødsfallet, sier politiinspektør Ellen Katrine Hætta i Østfinnmark politidistrikt til NRK. (©NTB)

Personvernpolicy