Skoler, slekt og venner i sorg over fire døde

Politiet mener det kan ha vært en gasslekkasje som førte til at en hel familie mistet livet i denne campingbussen. (Foto: Morten Holm / Scanpix)
Politiet mener det kan ha vært en gasslekkasje som førte til at en hel familie mistet livet i denne campingbussen. (Foto: Morten Holm / Scanpix)

To skoler forbereder seg på en sorgtung dag tirsdag. Det gjør også kolleger og venner av familien på fire som mistet livet i en campingbuss på Ekebergsletta i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire omkomne var en far (51), mor (44) og deres to barn i tenårene. De ble funnet døde i campingbussen sin på Ekebergsletta av en politipatrulje som passerte mandag formiddag. Mye tyder på at en gasslekkasje har tatt livet av dem mens de sov.

Hele det kommunale hjelpeapparatet ble umiddelbart satt i sving i Fredrikstad kommune, hvor familien hørte hjemme. En av tenåringene gikk på en ungdomsskole, mens den andre gikk på videregående.

Hjelp i sorgen

Sogneprest Frank Oterholt har aldri tidligere opplevd at en hel familie i sognet er blitt revet vekk. Tirsdag skal han være til stede for elevene på ungdomsskolen som mistet en av sine. Skolen setter av en halv dag der elever kan få informasjon, stille spørsmål eller få hjelp med sorgreaksjoner, skriver Dagbladet.no.

– I de aller fleste tilfeller er vårt sinn slik at det skjer en helbredelsesprosess hvis en bare lar sorgen få lov å slippe til. Men det er grusomt når det står på, sier Oterholt.

Ikke navn

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med navn på de døde, men ifølge Fredriksstad Blads nettutgave var de hjemmehørende i Rolvsøy i Fredrikstad kommune. Mannens arbeidsgiver informerte sine ansatte etter arbeidstid mandag.

Det er uklart akkurat når ulykken skjedde, selv om en del vitner har meldt seg.

– Vi vet foreløpig ikke nøyaktig når de døde, men håper obduksjonen kan gi svar på dette og dødsårsak når resultatet er klart tirsdag, opplyste politioverbetjent Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt mandag kveld.

Propan

Politiet opplyser at campingbussen var innredet for bruk av propangass. Det ble funnet gassflasker i bussen, men politiet kunne mandag ikke svare på om det var skader på flaskene eller om noe har lekket ut. Ingenting tyder på at det har vært en eksplosjon om bord i bussen.

– Vi kjenner ikke årsaken til dødsfallene, men vi er kjent med lignende tilfeller der gass har vært forklaringen, sa Metlid.

Brannvesenet har ikke funnet spor av gass i minibussen, som sto parkert i en parkeringslomme omtrent 60 meter fra Ekeberg Camping.

Familiefaren skal ha fortalt sin arbeidsgiver at han skulle til Ekebergsletta der det var et veteranbiltreff i helgen, og bilen fikk anvist plass fredag. Ifølge VG Nett var den ombygde bussen fra 1971.

Krever alarmer

Norsk Caravan Club er rystet over tragedien. De har lenge krevd et påbud om gass- og røykvarsler i båter, campingbiler og – vogner.

– Det er en veldig billig forsikring, mellom 500 og 4.000 kroner, som kan redde liv, sier Tore N. Sørensen i klubben til NRK.

Før folk skal ut på tur med gass som energikilde, må de sjekke at ledningene er hele og mindre enn fem år gamle. Gulvet må også ha en åpning, slik at gass som lekker ut, forsvinner ut. Gassen er nemlig tyngre enn luft, poengterer Sørensen. (©NTB)

Personvernpolicy