Poengdeling i målkalas i Haugesund

Haugesunds Are Tronseth i kamp med Lillestrøms Anthony Ujah i eliteseriekampen i fotball mandag. (Foto: Jan Kåre Ness, Scanpix)
Haugesunds Are Tronseth i kamp med Lillestrøms Anthony Ujah i eliteseriekampen i fotball mandag. (Foto: Jan Kåre Ness, Scanpix)

Haugesund og Lillestrøm scoret tre ganger hver og delte poengene i mandagens eliteseriekamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm snudde én gang, og Haugesund to ganger, da lagene møttes til eliteseriekamp på Vestlandet. Hele seks scoringer ble det da den målrike 24. serierunden ble rundet av mandag.

I en førsteomgang hvor spillet og sjansene bølget fram og tilbake var det Lillestrøm som først fikk uttelling. Et frispark fra Espen Søgård fant Arild Sundgot i feltet, og sunnmøringen klarte fra en presset posisjon å tuppe kula i mål til 1-0.

Sundgot satte for øvrig LSK-rekord mandag. Med sin 307. match i den gule trøya passerte han sportsdirektør Torgeir Bjarmann på flest kamper-lista.

Det var likevel liten jubel å høste for Sundgot, da LSK-fansen boikottet mandagens kamp fordi hele seks av kanaritrøyenes kamper siden mai er blitt spilt på mandager, fem av dem på bortebane.

Lillestrøm som gikk på sin sjuende strake bortekamp uten seier, så ut til å gå til pause med ledelse, men bare inntil Haugesund fikk frispark minuttet før hvilen. Joakim Våge Nilsen lempet ballen inn med venstrefoten, Nikola Djurdjic kriget i feltet og fikk til slutt stusset inn 1-1 bak LSK-keeper Stefán Logi Magnússon.

Målfest

Og Haugesund fortsatte der de slapp etter hvilen. I det 47. minutt ble Thomas Sørum spilt fri med stort forsprang på Lillestrøms forsvarere. Uselvisk la han ballen over til Djurdjic, som enkelt kunne sende FKH i ledelsen med sitt andre for dagen.

Lillestrøm har vist flere ganger denne sesongen at de kan snu fotballkamper. Mandag var intet unntak. Haugesund prøvde desperat å klarere et LSK-innlegg etter 54 minutter, men på 16-meterstreken ventet Khaled Mouelhi. Med bredsiden satte tunisieren ballen iskaldt i vinkelen til 2-2.

Dødballekspertene fra Romerike ville ikke gi seg med det. Ni minutter etter utligningen fikk LSK frispark fra 20 meter. Kaptein Frode Kippe steg fram og blåste ballen midt i mål så hardt at keeper Per Morten Kristiansen bare rakk å strekke seg forgjeves etter kula.

Haugesund har ikke tapt en hjemmekamp siden i fjor høst. De ville heller ikke gi seg mot Lillestrøm, og etter klabb og babb i LSK-feltet på en corner, fikk Are Tronseth æren av å sette inn 3-3 fra kort hold i det 72. minutt.

Der stoppet det imidlertid, og kampen endte 3-3. Med uavgjort skiller det fremdeles tre poeng og fire plasseringer mellom lagene. Lillestrøm ligger på 10.-plass, men har 12 poeng ned til Hønefoss på kvalikplass. Haugesund befinner seg på 6. plass, men har åtte poeng opp til bronseplasserte Tromsø. (©NTB)

Personvernpolicy