Lady Gaga kjemper mot militæret

Lady Gaga har den siste uken blitt svært politisk aktiv. Foto: Scanpix.
Lady Gaga har den siste uken blitt svært politisk aktiv. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere tiår har det amerikanske forsvaret brukt regelen «Don´t ask, don´t tell» om homofili blant deres soldater. I all hovedsak går regelen ut på at det er straffbart å både si at du er homofil, men også spørre om noen er det hvis de tjenestegjør i militæret.

Hvis man sier til en medsoldat at man er homofil kan man risikere å bli sparket ut av forsvaret for godt med loven i hånd.

Nå skjerpes kampen for å få fjernet loven. Den siste utviklingen er at popstjernen Lady Gaga har engasjert seg i saken. Mandag kveld vil hun være hovedattraksjonen når aktivister i Portland, Maine arrangerer en konsert som tar sikte på å overtale delstatens republikanske senatorer om å stemme for en ny lov som er på vei gjennom Senatet.

Mangler stemmer

Avstemmingen skjer tirsdag ettermiddag, og lovens sponsorer sier at de ikke har klart å samle de 60 stemmene de trenger for å hindre at det republikanske partiet blokkerer loven.

De to senatorene fra Maine, Susan Collins og Olympia Snow har offisielt ikke bestemt seg, og hvis de stemmer for loven kan det være alt Demokratene trenger for å få loven gjennom.

Konserten blir arrangert av Servicemembers Legal Defense Network (SLDN) som er en rettighetsgruppe for homofile militære.

Publiserte YouTube-video

Det var den samme gruppen som sist uke fikk Lady Gaga til å poste en video på YouTube der hun oppfordrer alle sine fans til å ringe deres folkevalgte og be om støtte til den nye loven.

Søndag kveld var Lady Gaga aktiv på Twitter for å fortelle om dagens konsert.

En talsmann for SLDN sier til CNN at Gaga vil få selskap av både homofile og heterofile veteraner fra militæret.

Personvernpolicy