– Campingbussen var utstyrt for propangass

Fire personer ble funnet døde i en norskregistrert campingbil på Ekebergsletta i Oslo mandag formiddag. (Foto: Morten Holm / Scanpix)
Fire personer ble funnet døde i en norskregistrert campingbil på Ekebergsletta i Oslo mandag formiddag. (Foto: Morten Holm / Scanpix)

De fire omkomne som ble funnet i en campingbuss på Ekebergsletta i Oslo var en familie fra Fredrikstad bestående av far (51 år), mor (44 år) og to barn i tenårene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekreftet politiet på en pressekonferanse mandag kveld. Politiet vil foreløpig ikke gå ut med navn på de døde, men ifølge Fredriksstad Blads nettutgave var de hjemmehørende i bydelen Rolvsøy i Fredrikstad.

Les også: Kriseberedskap i Fredrikstad etter dødsulykke

– Vi vet foreløpig ikke nøyaktig når de døde, men håper obduksjonen kan gi svar på dette og dødsårsak når resultatet er klart tirsdag, opplyste politioverbetjent Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt på pressekonferansen.

Politiet opplyser at campingbussen var innredet for bruk av propangass. Det ble funnet gassflasker i bussen, men politiet kunne mandag ikke svare på om det var skader på flaskene eller om noe har lekket ut. Ingenting tyder på at det har vært en eksplosjon om bord i bussen.

– Vi vet ikke årsaken til dødsfallene, men vi er kjent med lignende tilfeller der gass har vært forklaringen, sa Metlid.

Brannvesenet har ikke funnet spor av gass i campingbilen.

Arbeidsgiver ringte

Metlid bekreftet at saken etterforskes som en ulykke. Hun fortalte at bussen ble oppdaget av en forbipasserende politipatrulje klokka 10.40 mandag, men bekreftet også at det kom inn en bekymringsmelding fra hjemdistriktet omtrent på samme tid.

Ifølge Fredriksstad Blad ringte familiefarens arbeidsgiver til den avdødes bror, da mannen ikke dukket opp på arbeid mandag.

– Da vi ikke nådde ham på telefon, begynte vi å lure, og tok kontakt med hans bror, som undersøkte videre, sier arbeidsgiveren Eivind Engseth AS.

Norskregistrert

Campingbussen der de fire ble funnet, var en norskregistrert minibuss. Den sto parkert i en parkeringslomme omtrent 60 meter fra Ekeberg Camping.

Det er usikkert hvor lenge bussen har stått parkert på stedet, men familiefaren skal ha fortalt sin arbeidsgiver at han skulle til Ekebergsletta der det var et veteranbiltreff i helgen.

Politiet sperret av området rundt bussen før rettsmedisinere og kriminalteknikere begynte undersøkelser mandag formiddag. De døde ble hentet ut ved 14-tiden.

– Trodde de sov

Jan-Kristian Kjøraas i Idrettsetaten i Oslo kommune ble oppmerksom på campingbilen mandag morgen, før politiet kom.

– Jeg syntes det var litt merkelig at den sto parkert der den sto og gikk bort for å undersøke. Jeg kikket inn i bilen, men det var fortrukket, og jeg regnet med at eventuelle personer inni bilen sov. Det er fryktelig guffent å tenke på nå, sier Kjøraas.

Amcar-treff

Campingplassen på Ekeberg stengte 1. september, men campingområdet ble brukt til et amcartreff i helgen. Ifølge Arne Evensen i NAF Camping, som driver campingplassen, står bilen på et område som ble brukt til overnatting og parkering under biltreffet.

– Stedet ble brukt som overnattingsområde for deltakerne på amcartreffet, sier Evensen til NTB.

Personvernpolicy