Kriseberedskap i Fredrikstad etter dødsulykken

– Vi stiller opp med det støtteapparatet kommunen har, sier ordfører Eva Kristin Andersen (Frp) til NTB. (Foto: Thomas Andersen / SCANPIX)
– Vi stiller opp med det støtteapparatet kommunen har, sier ordfører Eva Kristin Andersen (Frp) til NTB. (Foto: Thomas Andersen / SCANPIX)

Fredrikstad kommune har satt i verk all sin kriseberedskap etter dødsulykken i Oslo. En familie på fire ble funnet omkommet på Ekeberg mandag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordfører Eva Kristin Andersen (Frp) sier kommuneledelsen er sterkt preget av det som har skjedd. Hun fikk melding om ulykken kort tid etter at de omkomne var funnet.

– Det er bare fryktelig tragisk, det får en til å tenke på hvor skjørt livet er, sier Andersen til NTB. Hun tenker nå på venner og familie av de omkomne.

Skole, helse og kirke

Både skolen der en av ungdommene gikk, og helsevesenet, har satt i verk sin kriseberedskap.

– Vi stiller opp med det støtteapparatet kommunen har. Ellers må vi få avklart hva som skjer videre, sier Andersen.

Ledelsen i Glemmen menighet bekrefter at også Kirken er involvert, men vil foreløpig ikke si noe mer om det som har skjedd.

Viktig å snakke

Kommuneoverlege Bjørn Størsrud sier det er viktig å snakke med hverandre om det som har skjedd.

– Det er viktig å få fram fakta, slik at ikke ryktene går. Nå må de nærmeste først og fremst tas hånd om og få et tilbud fra profesjonelle, sier Størsrød til Fredriksstad Blads nettutgave.

Han sier videre at det er viktig å være åpne om det som har skjedd og ikke hemmeligholde sorg og følelser.

– Alle får sjokk når noe slikt skjer. Mange er involvert i krisearbeidet rundt kommunens innbyggere som er berørt av tragedien, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy