Målmaskinen ruller videre

MÅLTRIO: Premier League-toppscorer Florent Malouda (f.v.), Didier Drogba og Salomon Kalou sto bak Chelseas 4-0-seier over Blackpool i kveld. Foto: EPA

Chelsea med beste mål-åpning siden 1955.

Premier League søndag:

Chelsea – Blackpool 4-0 (4-0). C: Salomon Kalou (2), Florent Malouda (12, 41), Didier Drogba (30). T: 41.761.

Manchester U. – Liverpool 3-2 (1-0). M: Dimitar Berbatov (42, 59, 84). L: Steven Gerrard (str. 64, 70). T: 75.213.

Wigan – Manchester C. 0-2 (0-1). M: Carlos Tevez (43), Yaya Touré (70). T: 15.525.

Spilt lørdag:

Aston Villa – Bolton 1-1 (1-1). A: Ashley Young (13). B: Kevin Davies (35). T: 35.655.

John Carew spilte 18 minutter som innbytter for Aston Villa.

Blackburn – Fulham 1-1 (1-0). B: Christopher Samba (30). F: Clinton Dempsey (56). T: 23.759.

Morten Gamst Pedersen spilte 61 minuttr for Blackburn. Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, mens Bjørn Helge Riise var ubenyttet reserve.

Everton – Newcastle 0-1 (0-1). N: Hatem Ben Arfa (45). T: 38.019.

Stoke – West Ham 1-1 (0-1). S: Kenwyne Jones (48). W: Scott Parker (32). T: 27.028.

Sunderland – Arsenal 1-1 (0-1). S: Darren Bent (90). A: Cesc Fabregas (13). T: 38.950. Rødt kort: Alex Song (55), Arsenal.

Tottenham – Wolverhampton 3-1 (0-1). T: Rafael van der Vaart (str. 77), Roman Pavlijutsjenko (87), Alan Hutton (90). W: Steven Fletcher (45). T: 35.9490

West Bromwich – Birmingham 3-1 (0-1). W: Scott Dann (selvmål, 59), Peter Odemwingie (59), Jonas Olsson (69). B: Cameron Jerome (15). T: 23.062.

(NTB)

(ABC Nyheter): Chelsea–Blackpool 4–0, Wigan–Manchester City 0–2.

Før sesongen tvilte noen på Chelsea etter en rufsete oppkjøring. Resten holdt dem som favoritt til Premier League-gullet.

Fem runder inn i ligaen har London-laget overgått alle forventninger – med sin masseproduksjon av scoringer.

De fire som senket Blackpool i kveld, sendte ligalederen opp i 21 totalt.

Ingen lag har scoret like mange på sine fem første ligakamper i engelsk toppdivisjon siden Wolverhampton i 1955/56-sesongen.

At det ble storseier i kveld, overrasket ingen, aller minst Blackpool-fansen, som takket for seg med følgende trudelutt:

– Dere har bare scoret fire.

Toppscorer Malouda

Blackpool, storfavoritt til å ende sist i Premier League, har åpnet like oppsiktsvekkende som Burnley gjorde i fjor og Hull for to år siden, med seier over Wigan og Newcastle – men var sjanseløse fra første minutt på Stamford Bridge.

Da ordnet Salomon Kalou 1–0 etter en corner.

Trioen Kalou, Didier Drogba og Florent Malouda sto for showet og scoringene som alle kom i første omgang.

Etter tolv minutter sto det 2–0. Kalou spilte Drogba i bakrommet, Drogba slo over på bakre stolpe, og Malouda scoret på åpent mål.

Da halvtimen var spilt, scoret Drogba sitt femte for sesongen, med et skudd som endret retning i en forsvarer.

Og tre minutter før pause scoret Malouda sitt annet for kvelden. Kalou løp igjennom på høyrekanten og slo ut til franskmannen, som dunket ballen presist i lengste hjørne.

Målet sendte Malouda til topps på toppscorerlisten sammen med Dimitar Berbatov. Vingen står med seks mål på fire kamper.

Både Blackpool og Chelsea hadde flere muligheter til å endre stillingen etter pause, men mål ble det ikke og dermed står Chelseas målforskjell på 21–1.

Carlo Ancelottis lag leder Premier League med fire poeng til gode på Arsenal og Manchester United.

Tévez bak City-seier

Nå venter imidlertid tøffere utfordringer enn West Bromwich, Wigan, Stoke, West Ham og Blackpool.

De tre neste kampene spilles mot Manchester City, Arsenal og Aston Villa.

City slo Wigan 2–0 på bortebane i kveld.

Carlos Tévez ble dagens mann med en scoring rett før pause og målgivende pasning til Yaya Tourés mål etter 70 minutter.

Nå ligger pengemaskinen på fjerdeplass i Premier League, syv poeng bak neste helgs motstander.