Vålerenga vant målfest

VIF slo Viking på bortebane lørdag. (Arkivfoto: Kyrre Lien / Scanpix)
VIF slo Viking på bortebane lørdag. (Arkivfoto: Kyrre Lien / Scanpix)

Vålerenga legger press på Rosenborg etter 4-3-seier borte mot Viking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et ufyselig regnvær og på en tilsvarende sleip gressmatte gikk Vålerenga seirende ut av et minneverdig oppgjør. 4-3 over et Viking-lag som slett ikke spilte dårlig, bekrefter at Martin Andresens lag blir å regne med helt i toppen i serieinnspurten. Vålerenga viste klasse ved å være det lille hakket bedre defensivt, og utnytte sjansene i andre enden av banen.

For Viking fortsetter høstens nedtur, og laget ser på ny ut til å bli en middelhavsfarer i eliteserien.

Med sju mål og drøssevis med sjanser var kampen underholdende stort sett hele veien. Begge lag var angrepsvillige og sløste ikke bort tiden på midtbanen. Harmeet Singh åpnet ballen med flott dragning og velplassert skudd. Viking viste styrke ved ikke å la seg affisere av baklengsmålet, men angrep kontinuerlig. Vålerenga kontret så fort de kunne, og begge lag oppnådde gode målsjanser. Den første utligningen sto Erik Nevland for med en sterk heading i Lars Hirschfelds lengste hjørne.

Før og etter var Viking-trener Åge Hareide åpenbart frustrert på sidelinjen over å se at ineffektiviteten fra de siste serierundene bare fortsatte.

Frustrasjonen fikk fritt utløp da Luton Shelton i omgangens nest siste minutt fikk stå umarkert og beine inn ledermålet. Vikings høyreback Håkon Skogseid hadde allerede hatt store problemer med Shelton, og var ikke i nærheten av å markere slik han burde.

Stormløp

2. omgang startet med et stormløp mot Vålerengas mål, og utligningen kom på et velplassert frispark fra André Danielsen. Viking fortsatte enveiskjøret, men blottla seg desto mer defensivt. Der hjemmelaget manglet matchvinnere, tok Vålerengas Mohammed Fellah ansvar og dundret inn 2-3 på et nydelig langskudd. Fire minutter senere utnyttet Morten Berre et sjokkskadd Viking-forsvar og økte ledelsen.

I løpet av de 10 neste minuttene gjorde Viking et spillerbytte og fikk samlet troppene. Reduseringen kom på heading fra en hardtarbeidende Birkir Bjarnason, og plutselig var kampen åpen igjen. Gjestene fra Oslo beholdt disiplinen og red stormløpet av, mens Viking ikke klarte å variere angrepsspillet tilstrekkelig. Svært mange av innleggene og hjørnesparkene kom fra høyresiden, og Vålerengas forsvar ryddet kontant unna det som kom.

Dermed forbedret Vålerenga sin gode statistikk i Stavanger de siste årene: Laget har vunnet fire av de fem siste kampene i Stavanger. Både i 2006, 2008 og 2009 har VIF tatt alle poengene. Også vårens serieåpning mot Viking på Ullevaal endte med klar Vålerenga-seier. (©NTB)

Kampfakta:

Viking – Vålerenga 3-4 (1-2)

14.283 tilskuere

Mål: 0-1 Harmeet Singh (8), 1-1 Erik Nevland (12), 1-2 Luton Shelton (44), 2-2 André Danielsen (49), 2-3 Mohamed Fellah (61), 2-4 Morten Berre (64), 3-4 Birkir Bjarnason (72).

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

Gult kort: Håkon Skogseid, Viking.

Lagene:

Viking (4-3-3): Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Børre Steenslid, Jørgen Horn (Alexander Ødegaard fra 66.), Indridi Sigurdsson – Vidar Nisja, André Danielsen (Valon Berisha fra 79.), Birkir Bjarnason – Martin Fillo, Erik Nevland, Tommy Høiland (Trond Erik Bertelsen fra 63.).

Vålerenga (4-3-3): Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik – Kristofer Hæstad, Mohamed Fellah (Amin Nouri fra 75., Bengt Sæternes fra 79.), Luton Shelton – Harmeet Singh , Mustafa Abdellaoue (Fegor Ogude fra 46.), Morten Berre.

Eliteserien fotball menn lørdag, 24. runde:

Viking – Vålerenga 3-4 (1-2).

Spilles søndag: Molde – Hønefoss, Sandefjord – Tromsø, Stabæk – Odd Grenland, Start – Strømsgodset, Aalesund – Kongsvinger, Brann – Rosenborg

Spilles mandag: Haugesund – Lillestrøm. (©NTB)

Mer om sport i ABC Nyheter.

Personvernpolicy