Lite lystne kvinner

1 av 3 kvinner under 30 har hatt lite lyst på sex det siste året.
1 av 3 kvinner under 30 har hatt lite lyst på sex det siste året.

Manglende sexlyst blant kvinner i Norge er så utbredt at det er del av et folkehelseproblem, viser en landsomfattende studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én av tre kvinner under 30 år har hatt manglende seksuell lyst det siste året, ifølge studiens hovedforfatter Bente Træen, professor i helsepsykologi ved Universitetet i Tromsø.

– Det mest overraskende er at forekomsten av manglende lyst blant unge kvinner er så høy. Dette er ny kunnskap. Det sier noe om livsvilkår og den tiden vi lever i, sier Træen til Dagens Medisin.

Hun mener årsakene til redusert seksuell lyst blant unge kvinner delvis er livsstilsrelatert. Krav om seksuell kompetanse er blant mange faktorer som spiller en rolle.

– Dette kommer oppå utdanning, karriere, selvrealisering og at man forsøker ut samboerskap. Generelt strever man med å strekke til på mange fronter likt, sier Træen.

Studien som er publisert i Scandinavian Journal of Public Health viser at kvinner i større grad enn menn har problemer med seksuell lyst. 37 prosent av kvinner og 13 prosent av menn mellom 18 og 67 år rapporterer om vedvarende redusert seksuell lyst det siste året. (©NTB)

Personvernpolicy