Millionærer brutalt ranet

Einar Tore Ulving og hans kone ble brutalt ranet natt til i dag.
Einar Tore Ulving og hans kone ble brutalt ranet natt til i dag.

Kunsthandler og millionær Einar Tore Ulving og hans kone ble natt til lørdag tapet fast og ranet av væpnede ranere som krevde 2 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi lå og sov i andre etasje da en mann med finlandshette og pistol klatret inn gjennom vinduet. Han slo meg hardt med pistolen i hodet og stripset hendene til meg og min kone, sier Ulving til VG Nett.

Like etterpå kom det ytterligere fire personer inn hoveddøren. De fire mennene hadde med seg en person som skal ha vært vitne til at mennene klatret over gjerdet til Ulvings eiendom. Ranerne bandt ekteparet og den utenforstående tredjepersonen sammen.

Politiet fikk melding om ranet klokken 1.48 natt til lørdag. Politiadvokat Hanne Solheim ønsker ikke å kommentere detaljene rundt ranet, av frykt for å hindre en eventuell oppklaring.

Ranerne krevde 2 millioner kroner.

– De mente at jeg hadde en safe med 2 millioner kroner i kontanter, og de truet oss med pistol, hagle og avbitertang for å få oss til å fortelle hvor denne safen var. Men jeg har ingen safe, og heller ikke 2 millioner kroner i kontanter, sier Ulving.

Avbitertangen skulle ranerne bruke til å kappe av tær og fingre hvis ekteparet ikke snakket, og ranerne truet med å skjære over strupen på Ulving.

Etter to timer forsvant ranerne. De tok med seg det de fant av smykker og andre verdisaker.

To eller tre av ranerne snakket godt norsk, men alle hadde gebrokken uttale, ifølge Ulving, som beskriver ranet som et kommandoran. (©NTB)

Personvernpolicy