- Phoenix-dokumentaren var en bløff

«Dokumentaren» som viser skuespilleren Joaquin Phoenix forvandling fra anerkjent skuespiller til en narkopåvirket, skjeggete rapper var en bløff, innrømmer regissøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen «I’m Still Here» får nå overskrifter verden over etter at stjernen fremstod som forvirret og mumlende på David Lettermans talkshow i fjor, melder Sky News.

Phoenix’ svigerbror og regissør Casey Affleck sier Phoenix’ tilsynelatende sammenbrudd i løpet av dokumentaren kun viser hans dyktighet som skuespiller.

Les også: Mer forvirring om Phoenix-film

- Det er en fremragende innsats, et høydepunkt i hans karriere, sier Affleck til The New York Times.

«I’m Still Here» ble lansert forrige uke av Magnolia Pictures, og ble slaktet av kritikere. Filmanmelderen Roger Egbert skriver at filmen er en «trist og smertefull dokumentar som har lite annen hensikt enn å slå en ny spiker i kisten».

I filmen ser det ut som Phoenix tar narkotika, surfer etter selskapspiker på internett, pleier omgang med prostituerte, kaster seg av scenen for å angripe en plagsom publikummer og spyr.

Også rapperen Sean Combs («Diddy») er med i filmen, og sier seg til slutt villig til å lytte til en demo av Phoenix’ hip-hop-musikk.

Filmen fengslet publikum under den internasjonale filmfestivalen i Venezia denne måneden.

Les også: Hva har skjedd med Joaquin Phoenix

Phoenix, som ble nominert til en Oscar for sin rolle som Johnny Cash i «Walk The Line», skal tilbake som gjest hos Letterman neste uke, men regissøren lover at han ikke vil være i rolle denne gangen.

Se fjorårets Letterman-innslag nedenfor:

Personvernpolicy