Moderaterna i motvind

To dager før valger raser Moderaterna på fersk meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig vokser Centerpartiet, melder Aftonbladet.se.


Ifølge en ny meningsmåling gjennomført for Aftonbladet av United Minds har Moderaterna gått kraftig tilbake den siste uken. Tirsdag hadde partiet støtte av 29,5 prosent av velgerne. Nå sier 25,7 prosent at de skal stemme på Moderaterna, en tilbakegang på 3,8 prosentpoeng på tre dager.

– Det finnes uro blant borgerlige kjernevelgere for at de små partiene skal ryke ut av riksdagen, så noe av Moderaternas tap dreier seg nok om støttestemmer, sier opinionssjef Carl Melin ved United Minds til Aftonbladet.

Centern går sterkt fremover.

Samtidig viser en annen måling for Novus/TV4 flertall for den borgerlige Alliansen, melder SvD.se. I denne målingen får regjeringspartiene over 51 prosent og øker dermed forspranget på de svenske rødgrønne. Men i Aftonbladets måling minsker altså forspranget noe.

Personvernpolicy