David Foster Wallace siste ord

David Foster Wallace enke har laget omslaget til hans siste roman «The Pale King».
David Foster Wallace enke har laget omslaget til hans siste roman «The Pale King».

La romanen på skrivebordet før han døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før David Foster Wallace tok sitt eget liv, en dag i september for to år siden, la han manuskriptet til sin siste uferdige bok «The Pale King» frem på skrivebordet. Slik fant hans kone det.

Etter en omfattende redigeringsjobb blir boka endelig klar for utgivelse den 15. april 2011.

Forlaget Little, Brown & Co offentliggjør allerede nå bokens omslag, designet av hans enke Karen Green.

En av de amerikanske store

Etter å ha utgitt romanen «Infinite Jest» i 1996, fikk Wallace en status som en av USAs viktigste og mest innovative samtidsforfattere.

Allerede året etter begynte Wallace å gjøre research til romanen som skulle bli «The Pale King». Den har hatt en rekke ulike arbeidstitler underveis.

Boken er satt til 80-tallet og handler om mennesker i et skatteinkreverfirma. Vi følger deres hverdag og hvordan de forsøker å samle kraft og mot til å utføre sine dørgende kjedelige arbeidsoppgaver.

Vanskelig bok

Boken ble et vanskelig prosjekt for Wallace. Etter å ha skrevet på «The Pale King» i nærmere sju år trodde han i 2007 at boken var nærmere en tredjedels ferdig.

- Romanen tar pinefulle daglige hendelser som det å stå i kø, å sitte fast i trafikken, forferdelige bussturer, ting vi alle hater, og gjør dem til øyeblikk av humor og forståelse, skriver forlaget.

De mener at til tross for at David Foster Wallace ikke fikk skrevet boken ferdig, så vil den gi leseren en helhetlig romanopplevelse.

- Det er en overraskende hel og tilfredsstillende bok å lese som viser hans ekstraordinære forestillingskraft og evne til å blande komedie og dyp tragedie i hverdagslivet, skriver Little, Brown & Co.

Personvernpolicy