«Alle» visste om støtten ...

Terje Riis-Johansen har ikke hatt noe med den saken å gjøre, sier nestleder i Senterpartiet. (Foto: Erlend Aas / Scanpix)
Terje Riis-Johansen har ikke hatt noe med den saken å gjøre, sier nestleder i Senterpartiet. (Foto: Erlend Aas / Scanpix)

... bortsett fra Terje Riis-Johansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Energiselskapet Eidsiva ga Senterpartiet en halv million kroner i ulovlig partistøtte i forbindelse med et prosjekt om fornybar energi.

Men ifølge Senterpartiet fikk Terje Riis-Johansen aldri vite om støtten fra Eidsiva.

– Det er en sak som partiledelsen, og daværende partisekretær behandlet. Og Terje Riis-Johansen har ikke hatt noe med den saken å gjøre, sier nestleder i Senterpartiet,Trygve Slagsvold Vedum til TV 2 Nyhetene.

Tirsdag ble det kjent at Eidsiva fikk en omstridt konsesjon for fjernvarme på Gjøvik.

Selv om det lille energiselskapet Daimyo to ganger ble foretrukket av NVE, vant likevel Senterparti-sponsor Eidsiva frem da ankesaken havnet hos departementet til olje- og energiministeren fra Senterpartiet.

– Jeg mener vi har behandlet begge partene likt, sa statssekretær Sigrid Hjørnegård fra Senterpartiet til TV 2 Nyhetene tirsdag.

I forbindelse med valgkampen i fjor mottok Senterpartiet 700.000 kroner fra de to offentlig eide kraftselskapene Eidsiva Energi og Troms Kraft.

Ifølge partifinansieringsloven har ikke politiske partier lov til å ta imot støtte fra offentlig eide selskaper. Partiet betalte i ettertid pengene tilbake.

Personvernpolicy