Ny forskning:

Dansen som tenner damer

Forskere har funnet ut hva som er «god» og «dårlig» dansing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Forskerne ved Northumbria University i Storbritannia sier at de har utført den første studien av hvilke dansetrinn som gjør menn mest attraktive for kvinner.

Nick Neave har studert «gode» og «dårlige dansere». (Foto:northumbria.ac.uk)Nick Neave har studert «gode» og «dårlige dansere». (Foto:northumbria.ac.uk)

Studien viser også at mennene som er flinkest til å danse er sunnere og i bedre form enn sine mer klumsete medbrødre.

- Vi har funnet enkelte beviser på at gode dansere er sunnere. Dette ser vi ut ifra visse blodverdier som er assosiert med helse og immunforsvar, sier professor Nick Neave ved Northumbria University til ABC Nyheter.

Ved hjelp av tredimensjonal videoteknologi avdekket Neave hvilke dansebevegelser som gjør menn attraktive for kvinner.

Forskeren fikk 19 unge menn, som ikke er profesjonelle dansere, til å danse i et laboratorium til en helt enkel trommerytme. Så filmet forskerteamet bevegelsene deres med 12 kameraer. Bevegelsene ble siden overført til en datagenerert figur, også kalt en avatar, som 35 kvinner rangerte på en skala fra én til syv, etter hvor attraktive de synes de var.

Store, dramatiske bevegelser

Nick Neave sier at det er enkelte bevegelser som karakteriserer «god» dansing.

- Dette gjelder særlig store bevegelser med hodet og overkropp. For å være en god danser må mannen sette sammen ulike bevegelser som varierer i størrelse og varighet, sier Neave.

Den mest attraktive danseren var mannen som både beveget overkroppen og løp på stedet, mens han krydret dansen med dramatiske håndbevegelser.

På den andre siden av skalaen finner vi de mer statiske, dårlige danserne.

- Disse mennene har stive, stereotype bevegelser som er lite variert, sier Neave.

Nothing but mammals?

Neave sier at han hentet inspirasjon til studien i dyreriket.

- Hanndyr danser for hunndyrene og de beste danserne i dyreriket er sunnere. Vi ville se om det samme var tilfellet for mennesker.

Føler du deg som en dårlig danser, er det fremdeles håp. Ifølge professor Neave kan en mann gjennom hard trening øke sjansene for å tiltrekke seg kvinner. Men da må han vite hvilke dansetrinn som virkelig imponerer.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy