Crosby, Stills & Nash tilbake i studio

Graham Nash (f.v.), Stephen Stills og David Crosby er snart aktuelle på platefronten igjen. Foto: Peter Kramer (AP Photo)
Graham Nash (f.v.), Stephen Stills og David Crosby er snart aktuelle på platefronten igjen. Foto: Peter Kramer (AP Photo)

For første gang på over ti år, er veteranene Crosby, Stills & Nash i studio for å spille inn ny plate.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stjerneprodusenten Rick Rubin bidrar til å revitalisere veterantrioen Crosby, Stills & Nash på deres kommende coveralbum. Foto: Damian Dovarganes (AP Photo)Stjerneprodusenten Rick Rubin bidrar til å revitalisere veterantrioen Crosby, Stills & Nash på deres kommende coveralbum. Foto: Damian Dovarganes (AP Photo)

(ABC Nyheter): Ifølge The Guardian har countryfolk-rockerne gjort unna en tredjedel av arbeidet med det kommende albumet, som utelukkende består av Crosby, Stills & Nash’ (CSN) tolkninger av andres materiale.

Albumet vil inneholde låter av blant andre Bob Dylan, The Beatles og Rolling Stones. Som produsent har de fått med seg ringreven Rick Rubin, som tidligere har lykkes stort med tilsvarende prosjekter.

Tolker «de store»

Blant låtene de tre allerede har spilt inn finner vi The Beatles' «Norwegian Wood», Stones' «Ruby Tuesday» og Dylans «Girl From The North Country». I tillegg vil det kommende albumet inneholde CNS’ versjoner av Tim Hardins «Reason To Believe», Jackson Brownes «Lives In The Balance», James Taylors «You Can Close Your Eyes», Grateful Deads «Uncle John's Band» og The Allman Brothers Bands «Midnight Rider».

- Dette har gått tregere enn hva som har vært tilfellet med noen andre plater vi har laget, forteller trioens Graham Nash til bransjemagasinet Billboard.

Rick Rubins rolle

- Vi vil alle at dette skal bli riktig – Rick også – så vi tar den tiden vi trenger for å sikre at det blir nettopp dét.

Rick Rubin, med bortimot 30 års erfaring som stjerneprodusent, har bidratt til å friske opp karrierene til et sterkt utvalg musikere gjennom de siste to tiårene. Blant annet har han fått store deler av æren for at Johnny Cash fikk et slags nytt gjennombrudd gjennom sin «American Recordings»-serie, mens Neil Diamonds karriere på ny har skutt fart etter at Rubin begynte å jobbe med legenden for noen år tilbake. Ellers har produsenten jobbet med blant annet Metallica, Red Hot Chili Peppers, System Of A Down, Slipknot og Rage Against The Machine.

Konsertplate med opptak fra 1974

Bandets fjerde medlem, Neil Young, er ikke involvert i prosjektet, men skal være aktuell med sine tre makkere i forbindelse med et livealbum fra en turné Crosby, Stills, Nash & Young gjorde tilbake i 1974.

Det er foreløpig ikke satt noen lanseringsdato for det kommende coveralbumet til Crosby, Stills & Nash, mens livealbumet med opptak fra ni forskjellige konserter i 1974 vil etter planen bli gitt ut i løpet av neste år.

Personvernpolicy