Kanskje kommer Godard

Spekulasjonene fortsetter omkring hvorvidt Jean-Luc Godard vil stille i Hollywood for å motta sin æres-Oscar.
Spekulasjonene fortsetter omkring hvorvidt Jean-Luc Godard vil stille i Hollywood for å motta sin æres-Oscar.

Fransk regissørlegende skaper forvirring i Hollywood.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jean Luc Godard kommer til Hollywood, skriver Oscar-Akademiet i en uttalelse til pressen.

Nå vet få hva de skal tro lenger.

For to uker siden ble det kjent at den fransk-sveitsiske regissørlegenden Jean Luc Godard skal hedres med en æres-Oscar.

Siden har omstendighetene rundt hans eventuelle opptreden for å ta imot prisen under utdelingen i november vært en pågående farse.

«Hvor i all verden er Jean-Luc Godard?»

Det begynte med at ingen kunne finne mannen.

I over en uke skrev Akademiet brev, faxet, mailet, ringte, sendte meldinger med Fed-Ex og gjorde alt de kunne for å overlevere regissøren nyheten om at han hadde vunnet.

Mannen ble i løpet av kort tid etterlyst på hele planeten. Til slutt var det en journalist fra «The Australian» som sporet ham opp.

I et intervju med Godards kone Anne-Marie Mieville ble det bekreftet det at han hadde mottatt nyheten om at han hadde vunnet, men at han ikke hadde noen intensjon om å reise til Los Angeles.

Han skal ha vært misfornøyd med at markeringen ikke er en del av neste års Oscar-utdeling, men at den vil foregå allerede i november som en del av et separat arrangement.

- Kommer likevel

Nå går i midlertidig Oscar-Akademiet ut med en melding om at Godard vil komme. Godard skal i forrige uke ha sendt et håndskrevet svar til Oscar-akademiets president Tom Sherak der han takker ja til invitasjonen forutsatt at timeplanen hans tillater det.

Denne meldingen kommer bare timer etter at aviser over hele verden har kunngjort at han ikke vil komme.

Legende fra 60-tallet

Jean-Luc Godard er i dag 79 år gammel. På 60-tallet var han en av de ledende regissørene innen «Den franske nybølgen». Sammen med blant andre Francis Truffaut kjempet han for at regissørens visjon skulle bli respektert og bli anerkjent som «forfattere» av filmene sine.

Godard har vært sterkt inspirert av amerikansk film, men har også vært svært kritisk til kvaliteten på Hollywoods filmproduksjon.

Han har hatt en sterk innflytelse på et stort antall av vår tids mest fremtredende regissører. Blant dem, Quentin Tarantino som kalte opp sitt eget filmselskap «Bande a parte» etter en film av Godard.

Jean-Luc Godard lever i dag et svært tilbaketrukket liv. Det var meningen at han skulle stille på årets Cannes-festival i forbindelse med visningen av hans nyeste film «Socialismè», men regissøren trakk seg i siste sekund.

Godard deler årets æres-Oscar med Francis Ford Coppola og Eli Wallach.

Personvernpolicy