ALBUM: Ryan Bingham & The Dead Horses: «Junky Star» (Lost Highway/Universal)

Lavmælte høststemninger

Ryan Bingham er klar med sitt tredje album, «Junky Star», og har blant annet fått produksjonshjelp fra treffsikre T-Bone Burnett. Foto: Jon Gries
Ryan Bingham er klar med sitt tredje album, «Junky Star», og har blant annet fått produksjonshjelp fra treffsikre T-Bone Burnett. Foto: Jon Gries

Countryrockeren Ryan Bingham lykkes på sitt tredje album.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryan Bingham & The Dead Horses: «Junky Star»Ryan Bingham & The Dead Horses: «Junky Star»

(ABC Nyheter): Countryrockeren og eks-rodeocowboyen Ryan Bingham (29) har fått en utmerket mulighet til oppmerksomhet takket være sine bidrag til filmen «Crazy Heart» (et must see alene for Jeff Bridges Oscar-vinnende innsats som den alkoholiserte og lakoniske countrysangeren Bad Blake!).

Lukrativ filmeffekt

Bingham skrev filmens temasang «The Weary Kind» sammen med soundtrackprodusent T-Bone Burnett. Også den Oscar-premiert for «Beste Sang». Om ikke det skulle være nok, så hadde han i tillegg en rolle som musikeren Tony i Bad Blakes pickupband i filmen.

Bingham har også lykkes med å overtale Burnett til å produsere sitt tredje album. Debuten «Mescalito» kom i 2007, og oppfølgeren «Roadhouse Sun» fulgte etter med utgivelse i fjor. Begge disse platene ble produsert at tidligere Black Crowes-gitarist Marc Ford, som ofte sørget for å plassere Binghams rustne stemme i et kobbel av vild-gitarer. Mest vellykket på debuten, som varslet om en potensiell arvtaker til Joe Elys posisjon som tøff Texas-rocker.

Les også: På sporet av noe bra

Moderert lydbilde

T-Bone bidrar til å moderere lydbildet en del hakk, helt i tråd med «The Weary Kind» (se videoklipp nederst i artikkelen) , som er hektet på som bonusspor til slutt her. En produksjon som ikke er helt ulik den Burnett har bidratt med på John Mellencamps ferske album i mono, «No Better Than This».

Resultatet blir vesentlig mer lavmælt enn forgjengerne, noe som ofte tjener Binghams melodiske teft. «Yesterday’s Blues» er omtrent bare kassegitar og munnspill i kombinasjon med Binghams såre stemme. Nok til vakker høstmusikk.

Særegent

«Direction Of The Wind» galopperer videre av gårde med et refreng som ville ha fått Dylan til å trampe takten. T-Bone spiller selv tremologitar på avsluttende «All Chocked Up Again», på en groove som bare kusker av gårde, med plenty av plass til Binghams særpregede stemme.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy