Norsk film vant pris

I natt fikk Maria Sødahl regipris for dramaet «Limbo» på den internasjonale filmfestivalen i Montreal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Limbo» hadde internasjonal premiere i Montreal sist søndag og regissør Maria Sødahl hadde akkurat returnert til Norge, da hun ble ringt opp av festivalen med beskjed om at hun var ønsket under premieutdelingen i natt.

Historien som fortelles i «Limbo» er satt til Trinidad i 1973. Sonia (Line Vernedal) reiser med barna etter sin mann Jo (Henrik Rafaelsen), som er utstasjonert i oljebransjen på Trinidad. Selv om livet på den andre siden av kloden kan minne om en evigvarende ferie, slår bildet av den eksotiske tilværelsen raskt sprekker.

Les også: - Tung europeisk profil

Maria Sødahl har tidligere jobbet med TV-dramaer, dokumentarfilmer og en rekke kort- og novellefilmer. Hun er utdannet regissør fra Den Danske Filmskole i 1993. «Limbo» blir hennes debut som manusforfatter og langfilmregissør.

«Limbo» åpnet filmfestivalen i Haugesund i år og har norsk premiere førstkommende fredag 10. september.

Personvernpolicy