Kritisert i Danmark

Bob Dylans maleriutstilling i Danmark blir møtt med kritikk. Foto: handout
Bob Dylans maleriutstilling i Danmark blir møtt med kritikk. Foto: handout
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunstkritikere avfeier Bob Dylan som en amatørmaler og mener at hans kunst ikke har noe å gjøre i Danmarks største museum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bob Dylans malerier blir kritisert i danske aviser. Her er et av hans bilder fra «Brasil-serien», «Rainforest». Foto: SMK FotoBob Dylans malerier blir kritisert i danske aviser. Her er et av hans bilder fra «Brasil-serien», «Rainforest». Foto: SMK Foto

Hans malerier stilles nå ut i Statens Museum for Kunst i København.

– Når vi snakker om musikk så er Bob Dylan en av de store Picassoene i det 20. århundre, men det er ikke tilfelle når det gjelder hans malerier, skriver avisa Berlingske Tidende etter at utstillingen av Dylans «Brasil-serie» åpnet søndag.

– Bob Dylan maler som enhver annen amatør og bruker en ganske enkel figurativ stil. Han er det vi pleier å kalle en søndagsmaler, sier kunsthistorikeren Peter Brix Søndergaard til avisa Information.

Møter kritikken

Finansavisa Børsen kritiserer museets ledelse og mener den setter sine finansielle interesser før kunstnerisk bedømmelse vel vitende om at Dylans navn vil trekke til seg publikum, skriver nyhetsbyrået AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi mener at Dylan er en kvalitetsmaler og han har fått mye oppmerksomhet fra danske malere og kunstsamlere, sier museets direktør Karsten Ohrt til sitt forsvar.

Berlingske Tidende sier også at museet er blitt blendet av Dylans berømmelse og viser hans kunst fordi den er malt av Bob Dylan, ikke fordi maleriene er gode.

Avisa Politiken kunne heller ikke se at Dylan har noen appell for andre enn Dylans fans og bare Weekendavisen forsvarte Dylan.

– Han er ingen stor maler, men det er interessant fordi han ikke er pretensiøs og har et godt øye for det dramatiske.

«Brasil-serien» stilles ut fram til 30. januar og består av rundt 40 akrylmalerier og åtte tegninger Dylan laget i 2009 og 2010 til museets utstilling. (©NTB)