Politifolk betaler av egen lomme

Fire politifolk betaler oppholdet i Albania av egen lomme i en menneskehandelssak. Politidirektoratet avslo å dekke utgiftene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Poenget med reisen er å uttransportere to albanere i 30-årene som har sonet ferdig en straff for grov menneskehandel med en 17 år gammel jente. I tillegg vil politiet utvide reisen for å møte albansk politi samt oppsøke den nå 19 år gamle jenta som var offer i saken, skriver Bergens Tidende.

– Vi ønsker å forsikre oss om at informasjonen kommer fram til rette personer i politiet, sier politioverbetjent Hans Salbu, som organiserer turen.

Kun turen fram og tilbake i forbindelse med uttransporteringen blir dekket.

– Vi betaler selv for opphold i tre ekstra dager. Vi er på jobb og får lønn for dagene, og vi kommer til å ha et svært viktig faglig utbytte av turen, sier Salbu.

Morten Hojem Ervik, leder for seksjon for organisert kriminalitet i Politidirektoratet (POD), avslo søknaden om å få dekket oppholdet.

– POD sitter ikke med midler som kan deles ut på denne måten. Vi tildeler på forhånd, så er det opp til det enkelte politidistrikt å disponere pengene, sier Ervik.

Politimester i Hordaland, Ragnar Auglend, vil se nærmere på saken. Han anbefalte søknaden som ble avslått hos POD, men sier de aktuelle polititjenestemennene ikke har søkt til ham om støtte til reisen.

– Trolig er de kjent med den svært stramme ressurssituasjonen i distriktet, og har tenkt at de ikke kan søke om midler herfra.

- Jeg synes det vitner om svært engasjerte politifolk som vil betale noe slikt selv, men det er ikke slik det skal være, sier Auglend. (©NTB)

Les flere nyheter i ABC Nyheters forside.

Personvernpolicy