Hagen vil bli ordfører i Oslo

Carl I. Hagen savner politikken og har bestemt seg for å stille som partiets ordførerkandidat i Oslo. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.
Carl I. Hagen savner politikken og har bestemt seg for å stille som partiets ordførerkandidat i Oslo. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.

Fremskrittspartiets mangeårige formann Carl I. Hagen (66) sier ja til å stille som partiets ordførerkandidat i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hagen kunngjorde sin beslutning under en godt besøkt pressekonferanse i Oslo mandag.

Nominasjonskomiteens leder Svenn Kristiansen i Oslo Frp understreker at det er nominasjonsmøtet i februar som tar den endelige beslutningen om hvem som blir Frps ordførerkandidat.

Samtidig sier han til NTB at Hagen «i praksis allerede er partiets kandidat».

– Jeg har tenkt og tenkt. Jeg har diskutert med meg selv og med Eli. Jeg har vurdert fram og tilbake. Lenge så jeg meg selv som pensjonist i Spania med noen foredrag av og til. Men jeg har kommet fram til at savnet av politikken blir for stort, sier Hagen.

I forbindelse med at Hagen nå har bestemt seg for å stille som ordførerkandidat i Oslo, trekker han seg fra sitt engasjement i Burson-Marsteller.

Carl I. Hagen startet som kommunikasjonsrådgiver i Burson-Marsteller i oktober 2009, etter 28 år på Stortinget. I året som har gått, har han arbeidet med strategisk rådgivning i tillegg til foredragsvirksomhet.

– Når Carl Ivar nå har bestemt seg for å stille som ordførerkandidat i Oslo, har vi sammen kommet til at det er riktig at hans engasjement hos oss avsluttes. Dermed står han fritt til å konsentrere seg fullt og helt om nye oppgaver. Samtidig er både han og vi opptatt av ryddighet og tydelighet ved et mulig rollebytte, sier administrerende direktør Sigurd Grytten i Burson-Marsteller i en pressemelding.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy