Færre druknet i sommermånedene i år

To brødre på 9 og 12 år mistet livet i en drukningsulykke ved Svarttjern ved Romsås i Oslo den 30. juni. Foto: Morten Holm / SCANPIX
To brødre på 9 og 12 år mistet livet i en drukningsulykke ved Svarttjern ved Romsås i Oslo den 30. juni. Foto: Morten Holm / SCANPIX

Så langt i 2010 har 66 personer mistet livet i drukningsulykker, en nedgang fra 82 på samme tid i fjor. I årets sommermåneder druknet 40 personer, mot 44 i 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall fra Norsk Folkehjelp viser at det har vært en nedgang på 20 prosent i antall drukningsulykker så langt i år sammenlignet med i fjor. Men fremdeles skjer mange av ulykkene i forbindelse med bruk av båt, og menn skiller seg ut med en høy prosent av antall druknede.

– Det er fremdeles like viktig som før å minne folk på at man må ha på seg flytevest når man ferdes til sjøs og at dette gjelder voksne så vel som barn. Båtførere må også være seg sitt ansvar bevisst og være forsiktig med alkohol i forbindelse med bruk av båt, sier Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp.

De siste to ukene i august omkom seks personer i drukningsulykker i Norge. Alle seks var menn, og alle ulykkene hadde tilknytning til båt. Totalt var 78 prosent av de druknede i Norge i 2010 menn. (©NTB)

Personvernpolicy