Riise pådro seg hjernerystelse

John Arne Riise er uaktuell til EM-kvalifiserringskampen mot Portugal tirsdag. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
John Arne Riise er uaktuell til EM-kvalifiserringskampen mot Portugal tirsdag. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

John Arne Riise pådro seg hjernerystelse under mandagens landslagstrening på Ullevaal og spiller ikke mot Portugal tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egil Olsen legger ikke skjul på at John Arne Riises skade er en stygg strek i regningen. Men han henter ingen inn i troppen.

– Venstreback er nok plassen der vi var dårligst forberedt på å miste en spiller. Vi har ingen som er maken til John Arne, og som kan gjøre hele den jobben han gjør, men vi har folk i troppen som kan spille der, sier han.

– Vi har vurdert å hente noen inn i troppen. Vi har Knut Olav Rindarøy i Spania (hos Deportivo La Coruña) og Jonathan Parr i Kroatia (med U21-landslaget), men det er lang reise for begge. Dessuten har vi mange nok friske spillere, så da måtte vi sendt noen på tribunen.

Drillo kommer til å bruke Espen Ruud eller Jon Inge Høiland på Riises plass.

– De har begge spilt venstreback og kan spille det for oss.

Full fart

Det var John Arne Riises sedvanlige kjempeinnsats som bidro til at han pådro seg skaden på mandagens lukkede landslagstrening.

– Vi skulle jobbe med å være litt kjappere i sideforskyvningen. John Arne forbannet seg nok på at han ikke skulle komme for sent. Ballen ble spilt mot Espen (Ruud), og John Arne prøvde å bryte. Han kom i full fart, og så støtte de sammen i lufta, forteller Drillo.

Landslagssjefen medgir at alle ble preget av den stygge smellen Riise fikk.

– Legen (Thor Einar Andersen) var på plass med en gang. Vi tok en liten pause, og etter at John Arne ble hentet av ambulanse, samlet Thor Einar oss og orienterte. Han ufarliggjorde skaden, men sa naturligvis at John Arne ikke kan spille mot Portugal, sier han.

– Selvsagt er det ikke ideelt med en slik skade på siste trening. John Arne er en viktig spiller for oss, og det er klart at vi blir svekket, men jeg tror fortsatt at vi har en fair sjanse til å vinne.

Disiplin

Laguttaket røper han først kampdagen, men han er klar på noen av tingene som må fungere for at det skal bli norsk jubel.

– Vi må være disiplinerte og stramme. Portugal er veldig gode i mellomrommet, så vi må tette det. Og hvis vi får overgangsmuligheter, så må vi nytte dem, sier han.

– Hvis vi vinner, øker sjansene våre til å kvalifisere oss. Jeg antydet 50-50 før kvalifiseringen startet. Kanskje var det for optimistisk, men om vi vinner de to første kampene, vil vi nok ha løftet sjansen ganske betraktelig fra det. (©NTB)

Personvernpolicy