Journalist drept i Afghanistan

En framtredende afghansk journalist ble funnet drept ved sitt hjem i Kabul søndag kveld, ifølge afghansk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sayed Hamid Noori var nestleder i Afghanistans landsdekkende journalistforening, og nyhetsanker i den statlige kringkastingen RTA. 45 år gamle Noori var også kjent for å ha engasjert seg politisk i grupper som er kritiske til president Hamid Karzais regjering.

Ifølge politikilder ble Noori drept med kniv. Noori skal ha forlatt leiligheten sin i Kabul etter å ha blitt oppringt på telefon. Ifølge presseorganisasjonen Centre to Support Journalists skal journalisten ha blitt halshogd.

Så vel opprørsgrupper som afghanske myndigheter er tidligere beskyldt for voldelige angrep på journalister. (©NTB)

Personvernpolicy