Norges beste twitter-novelle kåret

Å fortelle en historie på 132 tegn er ikke lett, men kreativiteten var stor da Norges beste twitterfortelling skulle kåres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i hvert fall ingen tvil om at deltakerne måtte oppfylle sjangerkravet om at novellen er en kort fortelling.

Vinneren i den noe kuriøse skrivekonkurransen arrangert av Bergens Tidende, ble en skribent som bare er kjent under pseudonymet CosmoEgil. Teksten kan enkelt gjengis i sin helhet: «Han bankar på; varsamt, pulsen stig, døra glir sakte opp og ei mektig røyst rungar – Det fins himlar overalt, kvifor valde du min?» Den som teller nøye, vil oppdage at CosmoEgil hadde to tegn å gå på – mellomrom teller også – da han var i mål med vinnerbidraget.

Juryen beskriver teksten som merkelig og gåtefull, «en tekst med voksende spenning og en åpen og overraskende slutt.» Arbeidet med å plukke ut en vinner ble ledet av lyrikeren Helge Torvund. Avisens redaksjon ble representert ved Erik Fossen og initiativtaker og samfunnsredaktør Hilde Sandvik.

– Det er fascinerende å skulle fortelle noe innenfor så stramme rammer, sa Sandvik i forbindelse med utlysningen. (©NTB)

Personvernpolicy