Drapsmistenkt kan ha søkt tilflukt flere steder

Politiet i Budapest uttaler seg om etterforskningen etter drapet på Pernille Marie Thronsen torsdag formiddag. Her er hovedpolitistasjonen i den ungarske hovedstaden.
Politiet i Budapest uttaler seg om etterforskningen etter drapet på Pernille Marie Thronsen torsdag formiddag. Her er hovedpolitistasjonen i den ungarske hovedstaden.

Den drapsettersøkte Zhao Fei (26) kan ha benyttet en av flere fritidsboliger som familien hans eier i Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kineseren som er ettersøkt etter at Pernille Marie Thronsen (21) ble funnet drept i Ungarns hovedstad søndag ettermiddag, skal ha svært rike foreldre, skriver den ungarske avisen Blikk.

Faren skal være forretningsmann og eie flere fritidsboliger i Europa. Det er kjent at Fei skal ha passet på et hus i Marseille i Frankrike i sommer.

Ble drept tidlig

Den norske studenten ankom Budapest lørdag morgen etter å ha tatt et fly klokka 6.30 fra Oslo. Planen skal ha vært å dra på ABBA-show med den tidligere kjæresten om kvelden.

Bare kort tid etter at hun kom til byen ble hun drept av flere knivstikk, har politiet opplyst. Det var den etterlyste kineseren som hadde leid rommet i City Guesthouse Flora der den drepte kvinnen ble funnet søndag ettermiddag.

Thronsen hadde i forveien meldt fra på Facebook at hun ønsket å komme i kontakt med noen som ville dele en leilighet sammen med henne når hun begynte på veterinærstudiene.

På en pressekonferanse torsdag opplyste lederen for drapsavsnittet i politiet i Budapest, József Szigeti, at det er sikret videoopptak av Zhao Fei når han forlater ungdomsherberget. Videre har politiet fulgt hans bevegelser til den internasjonale Ferihegyi-flyplassen hvor han forlot Ungarn bare noen timer etter drapet.

– Den ettersøkte kan ha reist til Paris, skriver tabloidavisa Bors fredag.

Kontaktet Kina

I Norge tok Utenriksdepartementet fredag kontakt med kinesiske myndigheter for å skaffe seg informasjon om hva slags utleveringsavtale som finnes mellom Ungarn og Kina.

– Vi har tatt kontakt med kinesiske myndigheter for å få informasjon om utleveringsavtalen de har med Ungarn og omstendighetene rundt drapet i Budapest. Det er en alvorlig sak som omfatter en norsk statsborger, sier presse- og kulturattaché Tone Helene Aarvik ved Den norske ambassaden i Beijing i Kina til VG Nett.

(©NTB)

Personvernpolicy